Koncert Baje Malog Knindže u Novom Sadu izazvao "buru", na bilbordu plakati "Vojvodina Vojvođanima"

Pevač Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, nastupiće u Novom Sadu sredinom novembra, što je izazvalo komentare na društvenim mrežama.
Koncert Baje Malog Knindže u Novom Sadu izazvao "buru", na bilbordu plakati "Vojvodina Vojvođanima"
Foto: 021.rs

Na nekoliko lokacija u gradu bilbordi i plakati najavljuju koncert pevača poznatog po nacionalističkim, četničkim i "zavičajnim" pesmama, koji se proslavio devedesetih godina.

Baja Mali Knindža nastupiće sa bendom Minđušari na Spensu, što je izazvalo reakcije na društvenim mrežama.

Kao odgovor na najavu koncerta, na pojedinim bilbordima polepljeni su plakati "Vojvodina Vojvođanima" organizacije Mlada Vojvodina, koja je i ranije imala slične akcije.
 
 
Ovaj popularni pevač svoj koncert najavljuje stihom iz pesme "Srpska Atina": "Volim ovaj grad, volim Novi Sad". 
 
 
Knindža je i ranije nastupao u Novom Sadu, često u restoranu u Futogu, a koncert na Spensu će mu biti verovatno najveći solistički nastup u vojvođanskoj prestonici. 
 
 
Hrvatski mediji pišu o tome da će Baja Mali Knindža, poznat i po ratnim i šovinističkim pesmama kakve su "Ne volim te, Alija", "Stan'te Paše i Ustaše", nastupiti u Novom Sadu 18. novembra, na dan pada Vukovara, u čijem je rušenju učestvovao i Novosadski korpus.
 
 
Knindža je, između ostalog, objavio kasetu "Srpskim radikalima", na čijem se omotu nalazi Vojislav Šešelj, koji je zajedno sa ostalim dobrovoljcima SRS bio u Vukovaru devedesetih. 
Portal N1 prenosi reči reditelja Aleksandra Karišika, koji poručuje da posmatra rasprave "oko predstojeće bljuvotine od koncerta".
 
"Kažu, Novi Sad je srpski grad i ima Baja tu da peva. Pa i Knin je bio srpski kad su ga Baja i Minđušari branili. Pa nekako mi jezivo kad takvi svojataju naš grad", naveo je on.
 
 
Podsetimo da je u junu ove godine pokrenut disciplinski postupak protiv učiteljice u OŠ "Vasa Stajića", u kojoj su na kraju školske godine deca igrala uz "Ne volim te, Alija (zato što si Balija)", što je naišlo i na osudu Gradske uprave za obrazovanje.
 
 
Stvari su, u raspravi, otišle toliko daleko da je Nebojša Krstić uporedio Baju Malog Knindžu sa Balaševićem, "samo dramatično manje patetičan".
 

Komentari 208

  • ovdašnji

    12.11.2022 14:14
    od kada je deda sišao sa čuke i uleteo u dobijeni stan..do današnjih unuka...evolucija je uradila čudo..od komunističkih krkana do "urbanih vojvođana"...za samo 75 godina
  • @Djuka

    12.11.2022 13:11
    Djuka
    12.11.2022 • 11:12
    RSK zauvjek!
    Ne daj se Baja,idemo do kraja!


    da krademo i jaja
  • Djuka

    12.11.2022 11:12
    RSK zauvjek!
    Ne daj se Baja,idemo do kraja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti