APV: Podneta prijava građevinskoj inspekciji zbog oštećenja u Banovini

Akcija progresivne Vojvodine podnela je građevinskoj inspekciji prijavu zbog štete koja je nastala u Banovini, a u blizini gradilišta podzemne garaže.
APV: Podneta prijava građevinskoj inspekciji zbog oštećenja u Banovini
Foto: 021.rs

APV traži odgovor na pitanje da li je inspekcija naložila izvođačima radova na podzemnoj garaži da zaustave radove kako bi se detaljno ispitali razlozi urušavanja i stepen oštećenja.

"Osim toga, tražimo da građevinska inspekcija dostavi rešenje po kom osnovu je zabranjeno korišćenje dela objekta u okviru kompleksa Banovine, a ukoliko nije izdato rešenje o zaustavljanju radova na podzemno garaži, zahtevamo da se to pod hitno uradi kako bi se ispitali razlozi urušavanja i oštećenja zgrade. U prijavi smo takođe skrenuli pažnju da, prema Zakonu o planiranju i izgradnji, inspektor ima ovlašćenje da zaustavi radove, da je u pitanju zgrada pod zaštitom kao spomenik kulture i, shodno tome, zahteva dodatnu pažnju nadležnih institucija", poručuju u APV.

Podsetimo, građevinska inspekcija zabranila je korišćenje dela zgrade Skupštine Vojvodine zbog pucanja zidova i drugih oštećenja, dok se ne proceni stanje konstrukcije. U građevinskoj inspekciji su za 021.rs naveli da su u pitanju manja oštećenja i da će, nakon izrade Elaborata o proceni stanja konstrukcije, Grad bez odlaganja naložiti izvođaču radova da obavi sve potrebne radove i dovede objekat u prvobitno stanje.
 
Izvođači radova rekli su za 021.rs da oštećenja usleg sleganja objekta nisu iznenađenje i da su bila predviđena projektom, koji predviđa i sanaciju.
  • Savamalac

    10.11.2022 12:34
    Joj samo da ne nastradaju sefovi,pomocnici,nacelnici!!!!Ko ce onda voditi skupstinu i banovinu i ko ce arciti vozni park!!!!Paraziti jedni bolje objavite koliko plate imate i da vam radnici imaju manje od minimalca!!!!
  • CK

    10.11.2022 10:13
    Sve
    Šodroš i Banovina i,... sve će biti uništeno i prodato.
    Možda i treba. To smo i zaslužili neki svojim činjenjem, a neki ne činjenjem.
  • GURU NS

    09.11.2022 17:35
    Dokle više
    Napraviće Galens, Andrej Vučić i ostala žgadija još lepšu i stariju Banovinu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti