Za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih lica dodeljeno 12,8 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 64 ugovora za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica.
U pitanju je pomoć u vidu alata, opreme i mehanizacije, za obavljanje proizvodnih ili uslužnih delatnosti.
Reč je o programu ukupne vrednosti 12,8 miliona dinara, koji je obuhvatio porodice iz šest lokalnih samouprava - Novog Sada, Novog Bečeja, Sombora, Subotice, Zrenjanina i Šida, i koji se realizuje preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.
Mirović je ovom prilikom poručio porodicama koje su izbegle sa svojih ognjišta i novi dom našle u Srbiji i Vojvodini, da računaju na podršku, jer smo kao društvo u obavezi da pomognemo njihovu punu integraciju.
 
"Svi ljudi koji su nevoljom i mukom došli u ove naše krajeve već godinama uživaju posebnu pažnju Pokrajinske vlade, ne samo u materijalnom smislu, već i u odnosu prema njima i njihovim ličnim tragedijama, kao i u odnosu na tragediju koju je naša nacija doživljavala tokom devedesetih godina", rekao je Mirović.
 
Mirović je naglasio da je cilj da se porodicama pomogne da nabave opremu i mašine koje će im omogućiti da se u okviru onoga čime se bave ekonomski osnaže i ojačaju.
 
Predsednik je naveo da će Pokrajinska vlada nastaviti da povećava sredstva za programe i konkurse koji se realizuju preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu i Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.
 
"Nastavićemo da pomažemo ne samo ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih i njihovu integraciju, nego i opstanak našeg naroda u zemljama u regionu", naglasio je predsednik Mirović.
 
Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac.
  • Karlovci

    11.11.2022 13:57
    Baš to i mene interesuje. Koliko decenija traje status izbeglice? To je kao kad bi neko imao status maloletnog lica do 60. U Karlovcima im pomažu šakom i kapom, neki od njih su se ovde i rodili. Kako onda izbeglica? Da ne kažem da ih ekonomski osnažuju a oni kamione imaju I luksuzna vozila. Ajde malo da pomognemo ugroženim porodicama starosedelaca!
  • Samo pitam

    11.11.2022 12:57
    200.000 din po porodici za 64 porodice.
    To nam je svima ok, 25-30 godina od početka ratova, od kada je ISTI ovaj režim pobunio i posle izdao sve te ljude koji su danas izbeglice a sve samo da bi ostao na vlasti?
  • Nemac

    11.11.2022 12:25
    Motač
    Toliko dobije nemac, švajcarac ili ko već, za jednog radnika u proizvodnom pogonu.

    Nekada je bilo 100 za 1, pošto smo napredovali sada je 64 ja 1

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti