Huligani s palicama plašili školarce "Prve vojvođanske brigade" zbog posete Vošinih fudbalera

Grupa huligana pokušala je u četvrtak da uđe u dvorište OŠ "Prva vojvođanska brigada" na Novom naselju, gde je organizovana poseta igrača Fudbalskog kluba Vojvodina.
Huligani s palicama plašili školarce "Prve vojvođanske brigade" zbog posete Vošinih fudbalera
Foto: 021.rs

Portalu 021.rs obratilo se nekoliko roditelja koji su se požalili na to da su u četvrtak oko škole kružili huligani koji, najverovatnije, podržavaju Crvenu zvezdu. Kako su rekli, deca su bila uplašena, a oni zabrinuti za njihovu bezbednost.

Pojedini tvrde da su huligani ušli u školsko dvorište, zapalili baklje, nakon čega je intervenisala policija, koja ih je privela. Osim toga, navode da su se deci dan ranije delili blokčići sa grbom Crvene zvezde.

Redakcija 021.rs je došla i do fotografije na kojoj se vidi nekoliko huligana sa palicama na Novom naselju.
 
"Potpuno je bizarno da prepadaju malu decu zbog najavljenog druženja sa fudbalerima Vojvodine", poručio je jedan od roditelja koji se obratio 021.rs.
 
Ni OŠ "Prva vojvođanska brigada", ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, nisu se oglašavali ovim povodom. 
 
Podsetimo, Fudbalski klub Vojvodina pokrenuo je akciju "Ti si naša prva ljubav" u okviru koje obilazi novosadske škole, a mališani imaju priliku da se upoznaju sa fudbalerima i stručnim štabom. 
 
Akcija ima za cilj usmeravanje dece ka sportu i zdravom načinu života, ali i poštovanju osnovnih sportskih vrednosti, poput timskog duha i fer pleja. 
 
Od početka školske godine organizovane su posete osnovnim školama "Sonja Marinković", "Jovan Jovanović Zmaj" i "Kosta Trifković", dok je poseta "Prvoj vojvođanskoj brigadi" bila poslednja u ovoj godini. Akcija koja promoviše sport i fer-plej do sada je prolazila bez incidenata. 
Vošinu ekspediciju predvodili su šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac, kao i prvotimci Vladan Novevski, Dejan Zukić, Vladimir Miletić i Veljko Jelenković.
 
"FK Vojvodina je kroz ove posete osnovnim školama učinio mnogo za edukaciju dece i usađivanje onih pravih vrednosti, kao što su timski duh i fer-plej. Ovom akcijom mi takođe želimo da stadion 'Karađorđe' učinimo porodičnim mestom svih Novosađana. Želimo da se što više dece učlani u našu akciju, što ćete moći da uradite za pultom u fiskulturnoj sali kod naših promoterki. Naša želja je da svi vi sa zadovoljstvom dođete na stadion sa vašim roditeljima, braćom i sestrama i da to postane vaša porodična tradicija", poručio je prilikom posete direktor marketinga FK Vojvodina Miloš Subotin.
  • Omerta

    14.07.2023 05:01
    Navijaci
    Danas pravi navijaci ne postoje, postoje deca koja su zatrovana novijom generacijom "vodja" navijaca kojima nije stalo do kluba i pravog navijanja nego da ima navijanje bude neka maska da preko toga razbijaju narkoti i ostale stvari "ne navijacke".Zato i salju klincadiju po Naselju da bi dobili jos jedan u nizu delova grada za rad u toj oblasti.Danasnja deca idu na utakmice ne zato sto vole klub nego imaju zatrovano misljenje da preko navija ja mogu da se obogate radeci te atvari koje nemaju veze sa pravim navijacem.Deca od 12 13 godina nose macete i nozeve....Sve je jasno kako i uz koga odrastaju.Pravi navijac, ultras, huligan zna sta nosi sa sobom letve, kiseve, baklje(u najgorem slucaju) ili kao pre tuku se na ruke, danas nijedna tuca nije takva svaka tuca se zavrsi danas tako sto neko bude izboden ili upucan a sve zato sto novije generacije "vodja" tako uce svoje podmlatke.Nekada nije bila politika umesana u sport i navijanje a danasnjica je takva da to jeste i sport kao sto je fudbal pa onda i navijaci gube pravo znacenje te reci...Nisam neki pametan da ja sad tu prosipam pamet po internetu ali mislim da sam upravu i da je sve tako jer to gledamo svojim ocima.Tucite se momci na ruke(ili te navijacke stvari koje sam gore naveo) tako se gleda ko je jaci a ne da majke kuci placu zbog nekog ko nema muda to da uradi pa nosi sve te nepotrebne stvari sa sobom po ulici...Zdravi bili i razmislite danasnji "navijaci" o tome
  • Jelena

    17.11.2022 09:19
    Juce na roditeljskom smo raspravljali o tome skola kao skola nema obezbedjenje zbog duga prema agenciji od prosle godine jer nisu svi roditelji za obezbedjenje koje tu nema nikakvo ovlascenje sto znaci da deca mogu da se tuku on nesme nista sem da podvikne,drugastvar je da drzava da skolskog policajca ali ministarstvo se ne slaze sa tim jer sto bi drzava dala roditeljima da neko dzabe cuva decu kada mora neko njih da cuva,kradu nas na razne nacine pa sto da ne jos. Kapija se ne zakljucava zato sto kazu da je to pozarni put kao na divljem zapadu smo,skola koja ima skoro 1800 ucenika smatram da treba da ima besplatnog skolskog policajca.
  • 002211

    16.11.2022 09:23
    Obest srbiju čuva. Hahah..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti