Uskoro prvi radovi na izgradnji biciklističke staze od Novog Sada do Čeneja

"Put Invest" i partnerske firme dobile su od Grada Novog Sada vrlo vredan posao - izgradnju biciklističke staze od Novog Sada do Čeneja, odnosno prvu fazu radova.
Uskoro prvi radovi na izgradnji biciklističke staze od Novog Sada do Čeneja
Foto: Pixabay
U planu je izgradnja biciklističke staze na deonici Novi Sad - Rumenka - Irmovo - Kisač - Čenej, ukupne dužine 21,2 kilometara. 

U prvoj fazi izgradiće se deonica Novi Sad - most na kanalu DTD ka Irmovu, duga oko devet kilometara, a izvođači će biti plaćeni 213,6 miliona dinara sa PDV-om.

Jedini ponuđači na tenderu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije bili su "Put Invest", "Suuniko Solutions" i "Tecton Geosystems", koji su ponudili rok od 10 meseci za završetak posla i garantni rok za radove od tri godine.
 
 
Inače, tehnička dokumentacija za ovu stazu izrađena je još 2018. godine.
 
U međuvremenu je istekla važnost građevinske dozvole, pa je Uprava ove godine platila i inoviranje, odnosno izradu nove tehničke dokumentacije.
 
Taj posao je ranije ove godine uradila projektantska kuća "MHM Projekt" i za to je plaćena oko pet miliona dinara.
  • pajo patak

    15.11.2022 13:40
    ajde prvo sredite pešačke
    staze: danas prošao Pavla Simića, u sred centra, noge da polomiš od " pešačke staze ".
  • Han

    15.11.2022 07:11
    Koje gluposti, pa ni ulice nisu popravili, a samo novi projekti, kako unapred uzeti pare.
  • DERAN iz Opatije

    15.11.2022 06:23
    Van pameti,
    po tim lenijama gde bi se gradila ta staza idu samo traktori i to oni preko 2-3 tone - uništiće je za manje od godinu dana, a da ne govorim o nanesenom blatu posle oranja - jer ti "siromašni" paori čuvaju svoje John jelene, a možda oni za sebe to navlače - kad se u lenijama usled kiše nemoguće i tim grdosijama proći.
    Zašto se ne radi ta staza "urbanim" delom : Novi Sad - Klisa - Čenej.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti