Novi Sad planira saradnju sa Fudžouom: Kineski poljoprivrednici pozvani na sajam

Predstavnici Novog Sada sastali su se danas sa predstavnicima Fudžoua, glavnog grada kineske pokrajine Fudžijan.
Novi Sad planira saradnju sa Fudžouom: Kineski poljoprivrednici pozvani na sajam
Foto: Grad Novi Sad

Na sastanku sa predstavnicima grada sa istoka najmnogoljudnije zemlje sveta, Novi Sad su predstavljali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović, član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević.

Sa druge strane stola bili su predstavnici koji su zaduženi za saradnju sa Srbijom na polju biznisa, kulture i privrede. 

Kako je saopštenu, na sastanku se govorilo o uspostavljanju saradnje između dva grada koja bi bila formalizovana 2023. godine, i to prevashodno u oblasti privrede i turizma.
 
Konstatovano je i da bi uvođenje direktne linije između Beograda i Pekinga moglo da doprinese većem broju kineskih turista u Novom Sadu, zbog čega je važno da se turistički potencijali vojvođanske prestonice predstave i u Fudžou.
 
"Predstavnici Novog Sada pozvali su poljoprivrednike iz pokrajine Fudžijan da učestvuju na predstojećem 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, a govorilo se i o uspostavljanju saradnje između univerziteta, kao i u oblasti sporta", zaključuje se u saopštenju.
  • limanac

    14.11.2022 19:30
    Mlati Klati
    Mlaćenje prazne slame. Sajam je pukao odavno tamo više nema nikog.
  • Pićuka

    14.11.2022 18:14
    Naši poljoprvrednici mogu da se... Uvoziće neko sve iz Kine. Mi smo visoko industrijski razvijena država i nemamo vremena da se bavimo baštama.
  • NS

    14.11.2022 18:13
    Hahahaha, pa koji cirkus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.