Počinje Sajam turizma u Novom Sadu: 250 učesnika, last i first minute ponude, nagradne igre...

Sajam turizma u Novom Sadu počinje danas, 17. novembra i trajaće do subote, 19. novembra.
Počinje Sajam turizma u Novom Sadu: 250 učesnika, last i first minute ponude, nagradne igre...
Foto: 021.rs
Događaj na Novosadskom sajmu okupiće više od 250 učesnika na štandovima izlagača iz Srbije, zemlje-partnera Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije.
U Hali "Master" tokom tri dana predstaviće se agencije, organizacije, institucije, poslovna udruženja, turoperateri, hoteli, banje, terme, nacionalni parkovi, osiguravajuće kuće, javna preduzeća, vinarije i destilerije, mali proizvođači hrane i pića...
Prema najavama učesnika, posetioce očekuju sadržajni nastupi, sajamski popusti, last minute aranžmani za zimovanja, first minute ponude za letovanja, informacije o đačkom, omladinskom i medicinskom turizmu, stručni skupovi, B2B sastanci, gastro izazovi, poklon-igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama...
 
U Hali "Master" predstaviće se i turističke organizacije koje donose ponude 90 gradova i opština i informacije o ugostiteljskim i turističkim objektima, smeštajnim kapacitetima i manifestacijama, seoskom turizmu, prirodnim lepotama i turističkim destinacijama. Nastupa Turistička organizacija Srbije koja se se bavi promocijom turističke ponude Republike Srbije na domaćem i međunarodnom tržištu.
 
JP "Vojvodinašume" će predstaviti šumarstvo, lovstvo, lovni turizam, lovačke trofeje, planiranje i gazdovanje lovištima, eko turizam i specijalne rezervate prirode. Nacionalni park UNA, Bihać promovisaće vožnju biciklom, istraživanje parka pešice, spuštanjem niz reku Unu brodom ili kajakom, kao i sportski ribolov - mušičarenjem. Teme nastupa Rafting centra Foča, između ostalog biće avanturistički turizam, seoski turizam, turističke manifestacije, atrakcije i događaji...
 
Izlagači će ponuditi i HORECA program - opremu i pribor za hotele, restorane, kafee, premijum kuhinjske aparate, a osiguravajuće kuće informacije o putnom osiguranju i drugim uslugama. 
 
Sajam turizma podrazumeva i segment gastronomije. Međunarodna takmičenja profesionalaca pod nazivom Gastro kup Srbija, organizuje Udruženje Zelena dolina u saradnji sa Novosadskim sajmom. Posetiocima će biti omogućeno da prođu Vinskim putem i Gastro putem na štandu Turističke organizacije Novog Sada, ali i da vide ponudu 20 vinarija, kao i rezultate rada domaćih i regionalnih destilerija i proizvođača hrane - od mesa, meda, voća, sirevi, alkoholna pića, rukotvorine...
 
U Kongresnom centru "Master" biće organizovani razgovori o aktuelnim temama - 17. novembra, na Međunarodni dan studenata, govoriće se o đačkom turizmu i putovanjima za mlade, kao i o o projektima u turizmu i mogućnostima za finansiranje projektnih inicijativa, u organizaciji Fonda evropski poslovi. Istog dana tema će biti i Savremeni trendovima u turizmu i ugostiteljstvu – CTTH koji organizuje PMF. 
 
Dan kasnije biće organizovana i obuka za korišćenje sistema za elektronsko fakturisanje za predstavnike turističkog sektora, a biće organizovane i tematske radionice i edukacije posvećene medicinskom turizmu, koje će realizovati Project Lab.
 
Istovremeno, u Hali "Master" organizuju se razgovori o potencijalima blockchain-a u promociji turističkog proizvoda (četvrtak, 17. novembar, od 14 do 15 časova), a drugoga dana, 18. novembra u isto vreme, Fondacija solidarnosti za prevenciju radne invalidnosti i rekreativni odmor radnika organizuje promociju banjskih kapaciteta Srbije. 
 
U susret Sajmu turizma ocenjivan je kvaliteta turističkih objekata i usluga. Komisije su na terenu u Srbiji i inostranstvu vrednovale hotele, vile, apartmane, restorane, kafiće, pivnice, vinarije, turističke manifestacije i turističke agencije... Rezultati ocenjivanja biće poznati do početka sajma, a priznanja uručena, u petak, 18. novembra na Večeri šampiona.
 
Radno vreme Sajma turizma biće od 10 do 19 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 350 dinara, a za dolaske u organizovanim posetama (grupe veće od 15 osoba) 300 dinara. Ulaznica za penzionere i decu od sedam do 12 godina je 300 dinara, dok deca do sedam godina ne plaćaju ulaz.
  • Turista

    17.11.2022 10:03
    Turizam u Novom Sadu?
  • Garica

    17.11.2022 07:47
    Predlog
    Da li su organizatori odredili nagrade za posetioce koji dolaze automobilima u Novi Sad i uspeju da se probiju do Sajma?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti