Oblačna novosadska sreda u najavi: Očekuje se kiša od ranog jutra, pripremite se za sve što nas čeka

Ulazimo u drugu polovinu novembra i ozbiljniju jesen, s nižim temperaturama.
Oblačna novosadska sreda u najavi: Očekuje se kiša od ranog jutra, pripremite se za sve što nas čeka
Foto: 021.rs

U gradu je mnogo dešavanja, a mi vam pomažemo da odaberete šta vam najviše odgovara, ali i da se pripremite za boravak i napolju i unutra.

Proučite naš vodič za sredu i budite u toku.
Vreme
 
Pred nama je oblačna i kišovita sreda. 
 
Ujutru će najniža temperatura biti sedam stepeni, a najviša dnevna temperatura koju možemo da očekujemo je 14 stepeni. Meteorolozi najavljuju jaču kišu tokom prepodneva, te je odlična ideja da ne izlazite nigde bez kišobrana.
 
Hronični bolesnici ne bi trebalo da imaju većih problema, osim astmatičarima kojima se savetuje oprez. Meteoropate mogu da očekuju umor i neraspoloženje.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Aktuelni su radovi na više lokacija u Novom Sadu. Počela je obnova kolovoza u Radomira Raše Radujkova na Novom naselju, što je dovelo do delimične obustave saobraćaja u smeru od Novog naselja prema Detelinari. Saobraćaj je omogućen na suprotnoj traci, odnosno u smeru od Bulevara Evrope ka Bulevaru Slobodana Jovanovića.
 
Radovi su počeli i u Petefi Šandora na Telepu, deonica od Šumske do Gorana Kovačića. Odvijanje saobraćaja će biti moguće dok traju radovi na struganju kolovoza, a do obustave će doći samo u periodu dok se bude obavljalo asfaltiranje.
 
U toku su radovi na desnoj kolovoznoj traci Futoškog puta, od Bulevara Evrope do Ulice cara Dušana. U planu je da ova deonica bude asfaltirana u petak. 
 
U sredu bi trebalo da budu završeni radovi na asfaltiranju deonice na Putu doktora Goldmana u Sremskoj Kamenici, od semafora do Ulice Dinka Šimunovića, nakon čega slede radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije.
 
Još uvek je snazi potpuna obustava saobraćaja u delu Ulice Kraljevića Marka, od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Berislava Berića, dok je deo Partizanske ulice (od Rumenačke do Industrijske) zatvoren usled radova na izgradnji brze pruge.
 
Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice, Petrovaradina, Kaća i Čeneja u sredu, 16. novembra neće imati struje. U Novom Sadu će bez struje u periodu od 10 do 11 časova biti Đorđa Rajkovića 14-16 i 28-32A15, a u periodu od 13.30 do 14.15 Futoška 1A, 1-7 i Bulevar oslobođenja 76A.
 
Braće Ribnikar 44-46, 7, 21-29, Danila Kiša 30-34, 19, Miše Dimitrijevića 1‚ OŠ "Dr Milan Petrović" i Tehnička škola neće imati struju od 11.30 do 12.15 časova.
 
Podugačak spisak isključenja detaljnije pogledajte OVDE.
 
Gde ići?
 
Novosadski džez festival počeće u sredu na Maloj sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta, a trajaće do subote. Festival u 20 časova otvara Big bend RTS-a.
 
Promocija knjige "Igra reči: aforizmi o sportu" održaće se u sredu u Digitalnom omladinskom centru. O knjizi će govoriti autor Aleksandar Čotrić i književnica Senka Pavlović, a urednica programa je Vesna Živković. Počinje u 19 časova.
 
Premijera plesne predstave "Zalutali u lagumima" održaće se u sredu u Novosadskom pozorištu. Predstava je nastala kao rezultat projekta "Lagumi", prema ideji i konceptu Aleksandre Ketig. Počinje u 21 čas.
 
Promocija slikovnice "Babaroga", s radionicom za decu, biće u Svilari. Početak je u 13 časova.
 
Diskusija "Želimo svet bez siromaštva?", namenjena mladima, održava se u sredu u prostorijama Opensa. Počinje u 19 časova.
 
Mašta priča priče, radionica povodom rođendana portugalskog pisca Saramaga, održava se u sredu u Galeriji Matice srpske. Početak je u 16 časova.
 
Festival dečije tamburaške muzike "Licidersko srce" počinje u sredu u Eđšegu. U pratnji orkestra CTK, koji vodi Zoran Bugarski Brica i hora Vocal Kids iz Pančeva, kojim diriguje Sara Cvetić, nastupiće 12 takmičara. Početak je u 19 časova.
 
"Džem" sesija je i ove srede u Kulturnom centru Lab, a provod počinje u 19 časova.
 
Otvaranje izložbe "Segmenti crno belih misli" Branislava Mamića biće u Američkom kutku. Zakazano je za 19 časova.
 
Novosadski brass kvintet u sredu nastupa u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski". Ovaj koncert kamerne muzike počinje u 20 časova.
 
Ljubitelji pab kvizova u sredu mogu da se takmiče u kafe-knjižari Zenit od 20 časova, a pola sata ranije počinje kviz posvećen predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kaffa baru.
 
Ljubitelji veganske hrane u Crnoj kući mogu da budu na zajedničkoj veganskoj večeri od 19 časova, a oni koji vole stend-ap mogu da uživaju u nastupu Nikole Radojlovića u Domu kulture od 20 časova.
 
Predstavljanje knjige "Dolazak matadora" Branka Rosića održaće se u sredu od 19 časova u kafe-knjižari Bulevar books. 
 
Humanitarna žurka sa pomoć u lečenju Aleksandre Dinić biće u sredu u Lazinom teletu. Počinje u 20 časova, upad je 200 dinara ili SMS poruka, a celovečernji prihod lokala, kao i honorari DJ-jevam idu u svrhu donacije.
 
Odbojkaši Vojvodine igraju protiv nemačkog Friedrichshafena utakmicu u okviru Lige šampiona na Spensu. Bodrite naše odbojkaše od 20 časova.
 
Jedan od vodećih grčkih eksperimentalnih "heavy rock" bendova Villagers of Ioannina City nastupiće u Fabrici. Početak je u 21 čas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti