Srce: Da li će novosadsko "oko sokolovo" brisati kazne povlašćenim funkcionerima?

Novosadski odbor pokreta "SRCE" Zdravka Ponoša upitao je gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića zašto je izdvojeno 45,9 miliona dinara za pet vozila "oka sokolovog", odnosno 78.000 evra po vozilu.
Srce: Da li će novosadsko "oko sokolovo" brisati kazne povlašćenim funkcionerima?
Foto: 021.rs

Taj novac je, kažu, mogao da se uloži u nova parking mesta na Novoj Detelinari i Grbavici.

U ovom odboru pokreta "Srce" kažu da nabavka sistema "oko sokolovo" neće pomoći Novosađanima da reše problem parkiranja, dok bi nova parking mesta sigurno olakšala svakodnevnicu.

"Takođe smo neprijatno iznenađeni sumom novca koja je izdvojena za ovaj projekat, s obzirom da su u pitanju vozila marke Dačija tipa Sandero, koja košta oko 14 000 evra po vozilu. Nameće se pitanje: gde ide razlika u novcu od 64.000 evra? Kakva je tehnologija u pitanju i kako će projekat 'oko sokolovo' konkretno pomoći Novosađanima?", pitaju gradonačelnika.
 
Još neka od otvorenih pitanja su šta će biti sa kaznama - "da li će se i ovaj put samo narod kažnjavati i puniti budžet, a određena grupa ljudi će, kao i do sada, biti povlašćena, tj. da li će biti brisanja kazni za 'podobne'".
 
"Praksa parkiranja po centru grada SNS funkcionera je Novosađane do sada naučila da pravila i zakoni ne važe podjednako za sve. Pokret Srbija Centar SRCE Novi Sad se nada odgovoru od nadležnih i podseća da će, kao prava opozicija, uvek ukazivati na loše odluke vlasti koje su štetne po građane", zaključak je saopštenja.
  • Bombarder

    17.11.2022 19:47
    Kiki ovde ti samo kukas . Spavas uspravno dzaba ti sve.
  • Kiki

    17.11.2022 19:01
    Prolazan
    On je prolazan kao sto je i tvoj zivot. Umesto da uzivas, da imas sva prava kao radnik, da te postuju na poslu..ti samo govoris da je on prolazan, proslo ti je 10 god sa Milosevicem, pa sa Kostunicom, sada 10 sa Vuletom, dok se svi izredjaju ti ces biti sa 80god. I pitaces se eeeeee.
  • Kiki

    17.11.2022 17:49
    Samo kukaj
    Bombarder samo se nadaj da jedem pastetu, tako mirnije spavas. Jedem nesto sto ti u zivotu nisi probao niti ces probati jer ti je vucko zalepio parizer na oci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti