Mirović: Sledeće godine velika ulaganja u Kliniku za kardiohirurgiju u Sremskoj Kamenici

Oko tri miliona evra biće sledeće godine uloženo u Kliniku za kardiohirurgiju u Sremskoj Kamenici, najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Danas je obeleženo 45 godina rada Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

Mirović je rekao da je Institut 2016. godine imao samo jednu ispravnu i jednu poluispravnu angio-salu, a da ih danas ima četiri, kao i da je u međuvremenu njima opremljeno i više bolnica u Vojvodini.
Naveo je da je u toku gradnja objekta Kamenice 3, koja će, kako je rekao, biti završena u ugovorenom roku, te da je pokrenuta i procedura za rekonstrukciju objekta Kamenice 1, istakavši da se ugovor za ovaj projekat očekuje u decembru. U narednih 90 dana očekuje se i projekat za parking garažu u okviru kompleksa Instituta.
 
Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Aleksandar Redžek istakao je da preko polovine bolesnika koje ova zdravstvena ustanova hospitalizuje u toku godine predstavljaju hitne slučajeve, što pokazuje koliki je njen značaj i potvrđuje da Institut danas predstavlja urgentni centar za zbrinjavanje kardioloških bolesnika.
 
Na Institutu se godišnje obavi na desetine hiljada ambulantnih pregleda, hospitalizuje se do sedam i po hiljada pacijenata, uradi 5.000 koronografija, 600 elektrofizioloških procedura i 1.200 kardiovaskularnih operacija.
  • Mrkisa

    17.11.2022 10:10
    Ja samo čekam da se objavi da kamenica dobija aerodrom. Otkud odjednom toliki radovi? Kanalizacija,voda,ulice? Ko li gura sve to? Otkud toliko para?
  • Penzos

    17.11.2022 07:34
    ???
    Moje licno iskustvo govori da treba sacuvati mlade kadrovi na IKVBV kao sto su dr.Somer i dr. Andric. Pravi profesionalci za sitne pare.
  • Za Fazima i Lalu

    16.11.2022 19:53
    I za Mirku
    Kada Vama bude (ne daj Bože) zatrebala pomoć svih koje ste ovde tako naružili, nemojte ići na hitan prijem na KVB ili neku drugu bolnicu. Sedite kući i umrite dostojanstveno i ponosno, u skladu sa Vašom retorikom.
    A Vama Mirka, ništa izgleda ne odgovara. Kad nema ne valja, a kad ima onda je još gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti