Novosadskim preduzetnicama ugovori vredni šest miliona dinara za razvoj poslovanja

Novosadskim preduzetnicama danas su u Gradskoj kući uručeni ugovori o bespovratnim sredstavima za podršku razvoja ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Novog Sada za 2022. godinu.
Novosadskim preduzetnicama ugovori vredni šest miliona dinara za razvoj poslovanja
Foto: Grad Novi Sad
"Sutra, 19. novembra, obeležava se Međunarodni dan ženskog preduzetništva i čestitam taj dan svim ženama u biznisu. Takođe, želim da čestitam i damama koje su konkurisale za subvencije koje Grad dodeljuje, a kojima danas uručujemo ugovore. Žensko preduzetništvo je svakim danom snažnije, ali je to i proces u kojem svi segmenti društva moraju dati doprinos kako bi se ostvarili svi mogući potencijali. Ove godine je njih 24, čije firme postoje duže od dve godine, dobilo sredstva za nabavku opreme ili mašina. Za tu namenu izdvojeno je šest miliona dinara", rekao je gradonačelnik Milan Đurić.
U okviru projekta "Afirmacija ženskog inovativnog preduzetništva na teritoriji Novog Sada", 24 mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena dobilo je šest miliona dinara putem javnog konkursa za ovu godinu.
Novac dobijen konkursom može se koristiti za kupovinu jedne ili više mašina i računarske opreme, istraživanje i razvoj, izradu studije o tehničkoj izvodljivosti, sticanje prava industrijske svojine, inovaciju procesa i organizacije poslovanja, kao i za usluge uređenja poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda.
  • 839040g

    18.11.2022 14:55
    Djurić pozira kao Vučević
    Djurić pozira, to mu je najodgovorniji deo posla, da ide po selima da ručka, da se slika i rukuje, uručuje nagrade, smeška itd. Nema u njemu kvaliteta ni za predsednika mesne zajednice a kamoli za gradonačelnika. Odradjuje čovek za partiju sve što treba, ali sve ima svoj kraj, kao što je imalo početak, računi se jednog dana moraju položiti nekome.
  • Gea

    18.11.2022 14:45
    Trošen je gradskog novca
    Troši se gradski novac bez ikakve studije o isplativosti datih sredstava, bez kontrole namenskog trošenja novca, i partijsko finansiranje odredjenih ličnosti. Ista priča kao i sa stranim ulagačima koji dobiju podsticajna sredstva, zloupotrebe ih, otpuste radnike i firma ode u stečaj. Ovo je SNS politika u svakom gradu Srbije. Samo što DRI ne radi svoj posao nepristrasno i pošteno, inače bi mnogi bili u zatvoru.
  • Bane

    18.11.2022 12:35
    Mala dopuna
    Da vam dopunim naslov - "Nemačkom ZF-u još 45,5 miliona evra subvencija i zemljište". Toliko o "podršci države" domaćoj privredi, uništenoj poljoprivredi i nepostojećoj industriji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti