Novaković o prijavi protiv Bosketa: Štiti ga SNS, policija i tužilaštvo aljkavo rade svoj posao

Vlasnik kompanije "Montop" Marko Bosanac Boske uživa zaštitu Srpske napredne stranke i Miloša Vučevića, a policija i tužilaštvo "aljkavo postupaju u procesu", kaže poslanik Borislav Novaković.
Novaković o prijavi protiv Bosketa: Štiti ga SNS, policija i tužilaštvo aljkavo rade svoj posao
Foto: 021.rs

On je to izjavio povodom krivične prijave koja je protiv Bosanca podneta zbog napada na demonstranta na protestu održanom 4. decembra 2021. godine, kod Mosta slobode.

Gradski odbor Narodne stranke dobio je 12. oktobra dopis iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u kojem se traži dostavljanje snimaka od 4. decembra 2021. godine, sa protesta koji je održan na uglu Bulevara oslobođenja i Narodnog fronta. 

Novaković kaže da postoje fotografije na kojima se jasno vidi da Bosanac udara demonstranta.
 
"Svi u Novom Sadu znaju da je na fotografiji Bosanac – svi osim policije i tužilaštva. Pozivam ih da ne opstruišu istragu, nego da nesumnjivo utvrde šta se dogodilo, a mi se nećemo smiriti dok se ovaj slučaj ne reši", poručuje Novaković.
 
Novaković podseća da su Narodna stranka i druge opozicione partije podnele krivičnu prijavu 10. decembra prošle godine, zbog, kako navodi, nasilničkog ponašanja na protestu protiv Rio Tinta i Zakona o eksproprijaciji. Kako kaže, do danas nema informacija šta je u vezi sa tom prijavom preduzeto.
 
"Krajem oktobra, dakle, deset meseci od podnošenja prijave, stigao nam je dopis policije u kojem nas pita da li imamo snimke kojima bismo mogli da potkrepimo tvrdnje da se dogodilo nasilničko ponašanje. To jasno govori da policija u ovom slučaju postupa aljkavo, neažurno i da namerno opstruiše postupak", dodaje narodni poslanik. 
 
Prema njegovim rečima, postoji "pregršt fotografija i snimaka na Jutjubu", a policija njih deset meseci kasnije pita da li imaju snimke.
 
"Svi mediji su preneli da se dogodio incident i da je Bosanac udario jednog demonstranta. Nije posao stranaka da vode istragu, jer samo tužilaštvo i policija imaju ovlašćenja da vode istragu, i imaju metode i načine da nesumnjivo utvrde identitet čoveka koji se nasilnički ponašao", navodi Novaković.
Narodna stranka je prosledila fotografiju i snimak koji postoje na informativnim portalima i društvenim mrežama, a, prema rečima Novakovića, policija je mogla da ih koristi čim je podneta krivična prijava.
 
"A ne da posle deset meseci traži da joj se dostave fotografije koje su dostupne svakome ko ima pristup internetu. Zašto i pored jasnih dokaza istraga tapka u mestu? Zato što Bosanca štiti ministar odbrane i bivši gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević", kaže Novaković, zaključujući da je Bosanac bio kum slave Srpske napredne stranke. 
  • Akademik

    18.11.2022 16:33
    @sss sns sss
    Apsolutno sam saglasan sa komentarom. Vrlo precizno i tacno opisana situacija u Novom Sadu. Nije bolja situacija ni na pokrajinskom nivou.
  • sss sns sss

    18.11.2022 14:50
    organizovan kriminal u NS
    U Novom Sadu je dugo prisutan organizovan kriminal, koji potiče od trgovine uticajem funkcionera na vrhu gradske vlasti. O Vučeviću se dosta pisalo povodom ovakvih oblika korupcije, a ni ovaj današnji Milan Đurić nije ništa bolji. On je nastavio da legalizuje ono što se radilo zadnjih 10 godina, zato je i postao gradonačelnik, a ne zato što je stručan, pametan, sposoban i poštovan gradjanin grada.
  • Darko

    18.11.2022 14:48
    Jos strasnije sto ga cuvaju dva polucajca koji bacaju jagu na policiju prvi dokazanao likvidirao svoga kolegu a drugi se izvuka za likvidaciju i bio osumljicen za u bistvo Gidre. Jadna nasa policijo ona cestita najgore sto vi morate da cutite...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti