Kradu se vaze sa novosadskih groblja, "Lisje" ne može sve da iskontroliše

Sa nekoliko porodičnih grobnica na Centralnom groblju u Futogu ukradene su vaze, požalio se redakciji 021.rs jedan sugrađanin.
Kradu se vaze sa novosadskih groblja, "Lisje" ne može sve da iskontroliše
Foto: 021.rs
"Pre nekoliko dana je moja supruga išla na groblje i videla kako su nestale vaze kod porodične grobnice, a rečeno joj je da mi nismo jedini oštećeni", navodi.
Kako kaže, neko od zaposlenih na Centralnom groblju u Futogu joj je rekao kako su nepoznati počinioci pokrali vaze na još desetak grobova, a da je policija obavila uviđaj.
 
"Ona je otišla da poseti našu porodičnu grobnicu i da proveri da li je sve u redu pošto uskoro sinu dajemo godinu dana, a kada je videla da nema vazi baš se iznenadila. Mi smo tu porodičnu grobnicu napravili odjednom, tako da ne mogu da procenim koliko su tačno koštale te vaze, ali pretpostavljam ne manje od 100 evra svaka. To je očigledno masovna pojava, a javnost bi trebalo da bude upoznata sa tim što nam se dešava", kaže ovaj meštanin Futoga.
Iz JKP "Lisje" za 021.rs kažu da se krađe povremeno dešavaju, a da oštećene porodice treba da podnesu prijavu u policijskoj stanici protiv N.N. lica.
 
"Iako JKP 'Lisje' ima službu obezbeđenja, nemoguće je kontrolisati bezbednost na tako velikim površinama i brojnim grobljima kojima upravlja preduzeće", objašnjavaju.
 
Iz ovog preduzeća dodaju i da su groblja javne površine specijalne namene, ali da se, prema pravilniku, o održavanju grobnih mesta i nadgrobnih obeležja stara porodica, srodnici umrlog i druge osobe.
  • Zemlja čudesa

    20.11.2022 23:51
    Jel’?
    "Iz ovog preduzeća dodaju i da su groblja javne površine specijalne namene, ali da se, prema pravilniku, o održavanju grobnih mesta i nadgrobnih obeležja stara porodica, srodnici umrlog i druge osobe."

    A "Lisje", eto, samo naplaćuje održavanje?
  • ZxZ

    20.11.2022 17:44
    Ko nas ne zna
    Ni u Beogradu nije bolje. Po grobljima se krade sve što se može ukrasti, i to traje decenijama. Ta sklonost ka krađi je markantna karakteristika nebeskog naroda.
  • Sabahudin

    20.11.2022 17:44
    Omerović
    Previše neradnika po kancelarijama, premalo onih kao nešto rade...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti