Kostreš: Hoćemo bogatu Vojvodinu u evropskoj Srbiji bez autokratskog režima

Novi predsenik LSV Bojan Kostreš pozvao je sve one koji sebe ne pronalaze u antievropskoj politici režima i desničarskog i autoritarnog poretka da se pridruže LSV u borbi za ravnopravnu Vojvodinu.
On je napomenuo da je njihov prvi i najvažniji zadatak "bolja budućnost i kvalitetniji život za sve one koji žive u Vojvodini bez obzira na poreklo, maternji jezik, veru, naciju ili dan kada su u nju došli".
"Vojvodina treba da bude deo Srbije u kome njeni stanovnici mogu da upravljaju vojvođanskim resursima i onim što se u njoj proizvede, jer ljudi koji žive u Vojvodini zaslužuju bolje. Mi ne želimo slučajne dobitke, mi insistiramo na planskom i promišljenom razvoju Vojvodine, a to je, pokazalo se, bez nas nemoguće", rekao je Kostreš u svom prvom obraćanju sa funkcije predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine.
On je dodao da je vreme da se Vojvodina prihvati kao ravnopravni deo Republike Srbije.
 
"Srbija je naša zemlja i zato sam zamolio da se pripremi zastava Srbije koju ćemo sada postaviti pored zastava LSV i Vojvodine i biće od sada prisutna na svim našim kongresima. Više nikome nećemo dozvoliti da nas naziva izdajnicima i separatistima, jer mi to nismo i nismo nikada ni bili", naglasio je Kostreš.
 
On je dodao da LSV traži da se Srbija jasno okrene ka Evropskoj uniji i evropskim vrednostima jer Vojvođani drugačije ne umeju da žive nego evropski, otvoreno i ponosno.
 
Kostreš je nakon najavljenih novih pravaca u kojima će LSV delovati rekao da Vojvodina odavno nije bila u ovako teškoj poziciji i da je potrebna zajednička akcija svih kojima je ona u srcu.

Teme

lsv
  • Voja

    28.11.2022 11:59
    EU
    Samo su integracije pretnja autokratskim režimima i zato su veoma bitne.Bez pritisaka koje vrši EU Balkan sklon despotijama bi pao duboko u kanal.
  • Лиманац

    22.11.2022 11:58
    Војводина
    Војводинa je Autonomna Pokrajina!
  • Nicko borac II kateg

    21.11.2022 12:43
    Svi junaci se nakostresili
    Ovaj ode dodje njgova kopija a osta ideja i vecita zelja za drzavom koju nikad nece napraviti. Jadna vam majka idite tamo gde vole takve. U Srbiji to ne prolazi niti ce kad proci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti