Deo Petrovaradina zbog zamene stubova satima bez struje i gasa, nadležni kažu - ne može drugačije

Stanovnici dela Petrovaradina poslednjih dana po pet sati nemaju struju. To znači da oni koji se greju na gas nemaju ni grejanje.
Deo Petrovaradina zbog zamene stubova satima bez struje i gasa, nadležni kažu - ne može drugačije
Foto: 021.rs

Radnici koje je angažovao novosadski ogranak "Elektrodistribucije Srbije" menjaju stubove duž Preradovićeve ulice, što dovodi do isključenja sa sistema za ovu i okolne povezane ulice.

Ta isključenja su, prema evidenciji, duga po nekoliko sati, te sutra, u četvrtak, deo Preradovićeve, Karlovačkog druma, Račkog i cela Ulica Vuka Isakoviča neće imati struju u periodu od 08h do 13.30h, odnosno pet i po sati.

Stanovnik Petrovaradina Rade D. kaže za 021.rs da su ovi radovi i način na koji su organizovani veliki problem sa mnoge porodice u ovom delu naselja, koje celo prepodne nemaju struju, a mnogi ni grejanje. 
 
Zvao je "Elektrodistribuciju Srbije" kako bi se informisao i požalio, kad je saznao da nije ni jedini koji se žali.
 
"Jednostavno su nam poručili da tu ne može ništa da se učini, ali da bi više nas koji se žale mogli da utiču da se ovakva organizacija radova popravi. Umesto da se posao podeli na vremenski više dana, ili čak da se izvodi u neko drugo vreme kad nije grejna sezona, bandere se menjaju krajem novembra. Smrzavamo se", navodi ovaj stanovnik Petrovaradina.
 
Kako za 021.rs navode u novosadskom ogranku "Elektrodistribucije Srbije", radovi na održavanju energetske infrastrukture, odnosno rekonstrukcija nadzemne energetske mreže u Preradovićevoj ulici, privode se kraju.
 
Ovi radovi obuhvataju zamenu dotrajalih stubova i zamenu postojećih neizolovanih provodnika sa izolovanim kablovima na nadzemnoj mreži, što bi u budućnosti trebalo da znači da biti manje prekida u isporuci električne energije kad je vreme loše.
Kod okretnice u Petrovaradinu isključenja su planirana za pomenuti četvrtak, 24. novembar, čime bi se okončali radovi u tom delu naselja. 
 
"Naredne nedelje planirana su još dva isključenja u potezu Karlovačkog druma na izlazu iz Petrovaradina prema Sremskim Karlovcima. Posebno ističemo da, kada su u pitanju radovi koji zahtevaju isključenje većeg broja kupaca, Ogranak Elektrodistribucija Novi Sad postupa sa posebnom pažnjom i maksimalno optimizuje raspoložive resurse. Međutim, imajući u vidu složenu tehnologiju radova, isključenja ne mogu biti kraća", Zaključuju u "Elektrodistribuciji Srbije".
  • Vlajko

    23.11.2022 15:39
    I treba. Glasali ste
  • cokanj

    23.11.2022 14:54
    može?
    Može drugačije samo kupljene diplome neznaju.
  • Wnj

    23.11.2022 13:22
    O ho ho samo da se pokrenula ova tema... od 5.novembra do sada 3 puta je isključivana Dinka Šimunovića zajedno sa okolnim ulicama. Isključenja su najavljivana najčešće od 9 do 12 časova, ali svaki put em što ranije isključe, em što uključe sa debelim zakašnjenjem...npr sada u subotu su nas uključili tek posle 14 č, preko 5bsati bez struje i grejanja. Naravno broj za informacije i reklamacije ne postoji, na broju 0800 nema više tih opcija, a na sve druge niko se ne javlja. Briga o potrošačima je NULA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti