Uprkos sve težoj ekonomskoj situaciji, porez u Novom Sadu se uredno plaća

Uprkos inflaciji i sve težoj ekonomskoj situaciji, prihodi Novog Sada od poreza su stabilni i gotovo u potpunosti sa planiranim.
Uprkos sve težoj ekonomskoj situaciji, porez u Novom Sadu se uredno plaća
Foto: 021.rs

Kako je rečeno na sednici Saveta za budžet i finansije, u okviru tekućih prihoda, najbolje ostvarenje imaju porezi, u iznosu od 16,1 milijarde dinara, odnosno od čak 99,8 odsto u odnosu na planirani devetomesečni period.

Tokom devet meseci ove godine, ostvareno je gotovo 25,6 milijardi dinara prihoda, što budžet, uz 3,7 milijardi prenetih iz prethodnih godina, postavlja na 29,3 milijarde dinara, odnosno na 75,4 odsto planiranog godišnjeg budžeta.

Na sednici je konstatovano da je analiza prihodne strane pokazala da primanja budžeta beleže dobro ostvarenje u ovoj godini, kao i da su tekući prihodi povećani za 2,4 milijarde u odnosu na isti period prošle godine.
 
Rashodi su za devet meseci bili na nivou od 22,2 milijarde dinara, odnosno na 75,4 odsto od planiranog devetomesečnog perioda, ali su za 4,2 milijarde veći u odnosu na isti period prošle godine.
 
Na sednici je ukazano na to da kapitalna potrošnja čini 29,8 odsto ukupno utrošenih sredstava.
 
"U posmatranom periodu budžet je konstantno bio likvidan što je omogućilo nesmetano izvršavanje obaveza svih budžetskih korisnika", zaključeno je na sednici.
  • R. M

    23.11.2022 17:52
    R. M
    U zivotu se nista nemora sem umreti! Ovaj besmisleni strah govori koliko je veci broj gradjana zaplasen kao da nisu preziveli 90! Sta i kome placati...ovoj mafiji...nikada! Sacekajte jos mesec ipo dana nejcete imati ni za naj osnovnije!!! Zastrasujuce...koliko vas je SNS sekta uplasila i ucenila....


  • pajo patak

    23.11.2022 16:13
    idem u kliše:
    Zato što u Novom Sadu žive novosađani.
  • Miki

    23.11.2022 12:55
    Pa moraju jadni ljudi da plaćaju jer znaju da će u suprotnom opštinarska bagra da pošalje haračlije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.