Počelo postavljanje "Ledene šume" u Dunavskom parku, ove godine zbog štednje u manjem obimu

Počelo je postavljanje opreme za "Ledenu šumu" u Dunavskom parku, manifestaciju koja će se održati od 16. decembra do 15. januara.
Počelo postavljanje "Ledene šume" u Dunavskom parku, ove godine zbog štednje u manjem obimu
Foto: 021.rs
"Priprema terena u Dunavskom parku izvodi se u skladu sa svim dozvolama kao i tehničkim i bezbednosnim procenama za zaštitu prirode izdatim od Ministarstva zaštite životne sredine", kažu organizatori ovog događaja, sedmog po redu.
Radovi obuhvataju izgradnju izolacione platforme na kojoj će biti postavljena gotovo cela infrastruktura potrebna za održavanje ove manifestacije. Zbog ovih radova moguće je povremeno zatvaranje delova pešačke staze u Dunavskom parku.
Usled aktuelnih mera i preporuka za uštedu energije, manifestacija će ove godine biti postavljena u nešto manjem obimu pa će se tako centralno klizalište prostirati na 700 kvadratnih metara, umesto dosadašnjih 1.300 a kružne staze za klizanje oko jezera u Dunavskom parku ove sezone neće biti.  
 
U ponudi "Ledene šume" i ove godine biće kulturno-umetnički i edukativni sadržaj, koji će posetiocima manifestacije biti predstavljeni u saletli Dunavskog parka kao i na centralnoj bini. 
 
I ove godine tu će biti i Snežni grad, zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih zanatlija i umetnika kao i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa. 
 
Tokom prošlogodišnjeg održavanja, "Ledena šuma" je okupila gotovo četrdeset hiljada posetilaca a sadržajima i programom je afirmisano više od pedeset izvođača.
 
Program manifestacije kao i informacije o svečanom otvaranju biće predstavljeni uskoro. 
  • Vule

    25.11.2022 13:14
    ZAR OPET
    Zbog tog sranj***a ne mogu godinama da prođem kroz park
  • Bojan

    24.11.2022 11:26
    ...
    Štednja podrazumeva manje sadržaja za istu ili veću cenu.
  • mira

    24.11.2022 11:18
    Zasto je posecena ziva ograda,da li i to pise u dozvoli Ministarstva zastite zivotne sredine? Na slici se jos vidi ali nema je vise.....izgleda zasmetala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti