Danas počinje treća faza radova na održavanju Mosta slobode

Danas, 28. novembra, počinje treća faza radova na održavanju Mosta slobode, čija je vrednost 35,9 miliona dinara, sa rokom završetka 299 dana.
Danas počinje treća faza radova na održavanju Mosta slobode
Foto: 021.rs

Radovi će se najpre obavljati na pešačkoj stazi u smeru ka Sremskoj Kamenici, od spiralne rampe do tunela, pri čemu će biti zatvorena zaustavna traka na tom delu.

Planirani radovi u ovoj fazi su obnova silaznih spiralnih rampi sa kameničke strane mosta, obnova pešačkih staza od silaznih rampi do tunela i od dilatacija do tunela, sa obe strane kolovoza. Radovi takođe obuhvataju uklanjanje šiblja, trave i niskog rastinja sa središnjeg dela mosta, između kolovoznih traka, pored tunela i kod silazne rampe sa kameničke strane.

Takođe, planirano je vraćanje zaštitne cevi nosećih kablova mosta u projektovani položaj.
 
Što se tiče radova na novosadskoj strani mosta, radiće se antikorozivna zaštita unutrašnjeg dela glavnog sandučnog nosača, kao i uklanjanje postojećih i ugradnja novih dilatacionih spojnica, saopšteno je iz gradske uprave.
  • Marina

    29.11.2022 10:26
    "obnova pešačkih staza od silaznih rampi do tunela" : ovo je uradjeno prosle i pretprosle godine !?
  • Thiberius

    28.11.2022 15:36
    @Pandurović Brkić
    Nekupite se piše odvojeno – ne kupite!
    U Šordoš survivor kampu postoji poseban toalet i posebna, obeležena jama za bacanje ostataka od hrane. Zanimljivo je to, da kada smo kopali, jedva smo uspeli završiti od šuta koji, ne hajeći za prirodu, tamo istresaju balvani poput tebe. Verujem da je Kamp uređeniji od tvoje sobe, glavu da i ne pominjem.
    Informiši se pre nego što blefneš za sve pare. Blamiraš se!
  • Bojan

    28.11.2022 10:53
    @Pandurović Brkić

    A niste se setili da o tome kukate kad ste se gurali da otvarate most... Novosađanima treba biciklistička staza na ovom mostu, a drugi most pored im ne treba i ne žele ga. Tako će i biti, koliko god da se neki ološ šoput tebe pali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti