FOTO: Noćna vožnja biciklista kroz Novi Sad, uz apel da budete osvetljeni

Novosadski biciklisti provozali su se ulicama Novog Sada po mraku, osvetljeni i s ciljem da podignu svest o značaju osvetljenja u saobraćaju.
FOTO: Noćna vožnja biciklista kroz Novi Sad, uz apel da budete osvetljeni
Foto: 021.rs

Prednje i zadnje svetlo su na biciklu obavezna mera bezbednosti, ali se to retko poštuje.

To može da dovede do kobnih posledica u saobraćaju.

Aktivisti Novosadske biciklističke inicijative u 17h su krenuli iz Limanskog parka kroz deo Limana na Ribarsko ostrvo. Nastavili su do Telepa, mračnim ulicama u kojima je osvetljenje ključno.
 
 
Izlaskom na Bulevar patrijarha Pavla nastavili su na Bulevar cara Lazara, a potom kroz Ive Andrića nazad u Narodnog fronta i na startnu poziciju u Limanskom parku.
 
Osim navedenog cilja, motiv NSBI je i ukazivanje na značaj vožnje bicikla na smanjenje zagađenja vazduha, odnosno zastupljenosti motornih vozila u saobraćaju. Zato je slogan vožnje bio: "Da li se vidimo?".
 
 
Kritična masa je tradicionalna masovna vožnja bicikala ulicama Novog Sada, koja se održava već deceniju i dovela je do popularizacije bicikla kao prevoznog sredstva i sredstva rekreacije.
  • Vlada

    26.11.2022 10:01
    @mama

    I nam smeta što ti misliš da je centar igralište za decu. Brini malo više o onome što si napravila.
  • mama

    26.11.2022 09:30
    troje dece
    Ne smeta samo SNSu divljanje biciklista kroz centar. Smeta i nama drugima ali ni oni ni vi nemate nameru da saslušate i razumete tako da nema neke velike razlike između vas i njih.
  • Pa

    26.11.2022 08:45
    Bicikl zimi je zimski sport.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti