NDNV osuđuje pretnje uredniku Autonomije Draganu Bursaću

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) prijavilo je danas pretnje smrću od strane nepoznatog lica autoru portala Autonomija Draganu Bursaću.
NDNV osuđuje pretnje uredniku Autonomije Draganu Bursaću
Foto: 021.rs
Osudilo je i pretnje fizičkim nasiljem koje mu je uputio novinar iz Srbije Mihailo Medenica.
"S obzirom da je poznat identitet 'novinara' koji je pretio našem kolegi Bursaću, očekujemo od nadležnih organa da preduzmu zakonske korake koji su im na raspolaganju", navedeno je u saopštenju NDNV-a.
Dodato je da će se sve ostalo smatrati "saučesništvom i ohrabrivanjem nasilja nad novinarima", koje je znalo da s reči predje na dela - od bacanja bombi i paljenja kuća do ubistava naših kolega.
 
NDNV je istakao da su Bursaću pretnje upućene preko društvenih mreža, a jedna od njih nastavlja se uvredama na račun Bursaća i njegove porodice.
 
"Ipak, da novinari prete novinarima da će ih pretući, to čak ni u Srbiji nije čest slučaj. Ukoliko Mihailo Medenica pripada nekom od novinarskih udruženja u Srbiji, regionu ili u nekom internacionalnom novinarskom udruženju, zahtevamo da odmah bude isključen iz njega i da o tome javnost bude obaveštena", naveo je NDNV.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti