Poslednja novembarska sreda stiže: Donosi niz dešavanja u Novom Sadu

Poslednja sreda ovog tmurnog novembra kuca na vrata.
Poslednja novembarska sreda stiže: Donosi niz dešavanja u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Jesen je sve hladnija, mnogi su izvadili zimske jakne i čizme, a topli napici su tu da nas dodatno ugreju.

U našem vodiču kroz dan pred nas saznajte gde možete da odete na topli napitak ili klopu, gde će biti dešavanja i, naravno, aktuelne servisne informacije.

Krećemo od najbitnijeg.
 
Vreme
 
U sredu vreme kao i prethodnog dana. Ujutru nas očekuje najniža temperatura od 2°C, dok meteorolozi najavljuju 6°C kao najvišu dnevnu temperaturu. 
 
Biće oblačno i tmurno, sa zalaskom koji se očekuje koji minut nakon 16h.
 
Većina hroničnih bolesnika i osetljivih osoba ne bi trebalo da oseća veće tegobe u sredu. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima, a izvestan oprez astmatičarima tamo gde je magla. 
 
Glavobolju i nervozu mogu da osete osetljivi, a posebna pažnja preporučuje se u saobraćaju.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice i Petrovaradina u sredu neće imati struje. Kad je reč o Novom Sadu, u periodu od 9.15 do 11.15 bez struje će biti Heroja Pinkija 47-61, od 9 do 10.30 će bez struje biti Majke Jugović, Aleksandra Nenadovića, Baje Pivljanina, Starog Vujadina i Arkadija Varađanina, a od 12.30 do 13.30 Masarikova 2-8, 10-12, Arse Teodorovića 27, Lukijana Mušickog 1-9 i Vojvode Bojovića 19.
 
Vojvode Šupljikca 6-8 neće imati struju od 8 do 13 časova.
 
U Sremskoj Kamenici će bez struje od 8 do 11 časova biti naselje Staro selo, a u Petrovaradinu od 8.30 do 11 časova Alibegovac.
 
Još sutra možete da koristite gradski bicikl iz NS Bike sistema jer se sezona iznajmljivanja završava u četvrtak.
 
U toku su radovi na izgradnji vrelovoda za zgradu MUP-a u Radničkoj 32. Zbog ovih radova saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila, uz ograničenje brzine kretanja vozila na 30 km/h. O ovoj izmeni treba da vodite računa do kraja decembra.
 
Gde ići?
 
Specijalna projekcija dokumentarnog filma "Do daske" reditelja Aleksandra Reljića održaće se u sredu, 30. novembra od 20 časova u Areni Cineplex.
 
Razgovor sa Želimirom Žilnikom održaće se u Ogranku SANU s početkom u 18 časova. Moderator je dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu prof. Siniša Bokan.
 
Koncert pijanistkinje Nade Kolundžije pod nazivom "Lujeve uspomene ruža" održaće se u sredu, 30. novembra u Svečanoj sali Matice srpske. Na repertoaru će biti Luj Andrisen, Gevin Brajers, Dejvid Lang i Maurisio Kagel, a početak je u 18 časova.
 
Svojevrsni razgovori na više jezika održaće se u sredu u The Pub-u, a druženje počinje u 20 časova.
 
Ljubitelji Lord of the Rings moći će da učestvuju u tematskom kvizu od 19.30 u KaffaBaru.
 
Utakmica Lige šampiona između OK Vojvodina i francuskog Montpellier-a igra se u sredu u Velikoj sali Spensa, a crveno-bele možete da bodrite od 18 časova.
 
Memorijalnu izložbu porodice Soldatović "...Osvrti, sećanja..." u čast vajara Jovana Soldatovića možete da pogledate u prostoru Turističke organizacije Novog Sada, na Trgu slobode 3. Postavka se može pogledati do 15. januara 2023. radnim danima od 8 do 18 časova, a subotom od 9 do 17 časova.
 
Pub kviz će biti i u kafe-knjižari Zenit, a start je u 20 časova.
 
Spontano muziciranje biće u Kulturnom centru Lab, a žurka počinje u 19 časova.
 
Stend-ap veče komičara Srđana Dinčića biće u sredu u Domu kulture. Početak je u 20 časova.
 
Književno veče biće u Crnoj kući s početkom u 18 časova. Na repertoaru je novozelandska spisateljica Ketrin Mensfild i njena zbirka priča "Prijem u bašti".
 
Zanimljiv filmski festival održava se u Kulturnom centru Futog, a namenjen je deci i na temu invalidnosti. Projekcije će biti u sredu od 13.30.
 
Interaktivni program za osnovnoškolce i njihove učitelje održaće se u sredu, 30. novembra u bibliotečkom ogranku "Mihal Babinka" u Kisaču. Radionica će se realizovati dvojezično - na srpskom i slovačkom jeziku, a počinje u 15 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti