SSP: Novi Sad pred bankrotom, odbornici obmanjuju građane da nam nikad nije bilo bolje

"Kada su odbornici u Gradskoj skupštini usvojili rebalans budžeta za 2022. godinu, hvaleći se pritom kako su prihodi povećani – obmanuli su Novosađane", saopštava Stranka slobode i pravde.
SSP: Novi Sad pred bankrotom, odbornici obmanjuju građane da nam nikad nije bilo bolje
Foto: 021.rs
Kako navode, iako su prihodi veći od rashoda i zvuče kao sjajna vest, istina je da je "blizu četiri milijarde dinara 'namaknuto' od rasprodaje gradskog zemljišta".
 
"Grad se zadužio milijardu dinara, kao i pojedinačna javna preduzeća, a prispela je i donacija Pokrajinske vlade od osamsto miliona dinara za krpljenje ulica. Da nije bilo ovih 'ekonomskih podviga' gradska kasa bila bi u minusu za skoro sedam milijardi dinara", poručuju u saopštenju.

Stav SSP-a je da se situacija u kojoj neko prodaje imovinu da bi namirio poverioce i vratio dugove, ne zove rebalans budžeta već "bankrot u najavi".

"Podsetimo, sav ovaj novac trošen je isključivo na tekuće održavanje, bez jedne jedine kapitalne investicije. Posledice ovakvog amaterskog gazdovanja gradom vidljive na svakom koraku: saobraćajne gužve su postale svakodnevica, parking mesta ne postoje, nakon svake malo jače kiše ulice su poplavljene, pa se kanalizacija preliva na ulice 'evropske prestonice kulture'", dodaju.
 
Iako Srpska napredna stranka voli da istakne kako su "probudili uspavanu lepoticu", SSP grad vidi drugačije - kažu da je pretvoren u "grad zagađenog vazduha, zakrčenih, mračnih ulica koje liče na tunele".
  • brus

    02.12.2022 07:55
    vilis
    Kada sam mislio da devedesetih nema gorih od Socijalista i Jula, na vlast došao DOS i demantovao me.
    Kada sam pomislio da od DOS-a nema gore, pojavila se koalicija Kradikala i DOS-a i demantovali me.

  • Zebra

    01.12.2022 23:04
    Semafor od 200.000rsd grad plati našim novcem 3.000.000rsd. Najveći deo tog novca je kod kumova, rodbine, i nesretnika koji nam vode grad.
  • r

    01.12.2022 20:44
    r
    Gradu treba novaca, akcija kažnjavanje vozača, radi i parking servis i komunalna policija.Pazite gde parkirate, a parking mesta , fali ,....fali...!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti