Osuđen jedan od napadača na novosadskog aktivistu: Osam meseci uslovno

Jedan od okrivljenih za napad na novosadskog aktivistu Petra Živanovića priznao je krivicu.
Osuđen jedan od napadača na novosadskog aktivistu: Osam meseci uslovno
Foto: 021.rs
On je osuđen na osam meseci zatvora uslovno, s tim što se kazna neće izvršiti ukoliko u naredne dve godine ne ponovi delo. 

Četrdesetogodišnji S. D. je osuđen za krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilastvu.

Kako se navodi u presudi, u koju je 021.rs imao uvid, on je u avgustu prošle godine na Fruškoj gori, zajedno sa još trojicom, pretukao Živanovića. 

Okrivljeni S. P. zaustavio je traktor kojim je upravljao, a na kom se nalazio i M. M, jer ih je oštećeni aktivista fotografisao. S. P. mu je rekao da ne fotografiše, nakon čega su razmenjene uvrede.
 
Prema navodima optužnice, S. D. je uhvatio Živanovića za ruku, u nameri da mu oduzme telefon, nakon čega su S. P. i M. M. sišli sa traktora, zatim ga je S. P. pesnicom udario u lice, zbog čega je Živanović pao na zemlju. Potom su ga M. M, Lj. V. i S. D. nogama udarali u glavu i telo, dok je on ležao sklupčan, štiteći rukama glavu.
 
Kasnije je Lj. V. uzeo iz džepa oštećenog mobilni telefon i izbrisao Živanovićeve fotografije.
Aktivista koji je fotografisao osuđenog i trojicu okrivljenih dok su odvozili stabla iz nacionalnog parka, zadobio je lake telesne povrede, u vidu krvnog podliva kože i mekih tkiva ispod levog oka, povrede na leđima i višestruka nagnječenja u predelu lica.
 
Napadu je navodno prisustvovao i šumar Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora" koji nije učinio ništa da zaustavi nasilnike. 
 
Inače, ovaj Novosađanin je do sada više puta skupljao smeće po Fruškoj gori koje za sobom ostavljaju kako posetioci ovog nacionalnog parka, tako i drvoseče koje, kako kaže, rade po nalogu Uprave. 
 
On svaki put kese sa smećem ostavlja ispred kapija Uprave, uz poruku "S ljubavlju, vaše drvoseče".
  • NStulip

    03.12.2022 16:23
    Kazna?
    Coveka isutirali bez ikakve posledice? Uslovno? Sreca pa je prosao sa laksim povredama.
  • Trt

    02.12.2022 15:00
    rekao bih dokle ali...
    Teror nad obicnim narodom ce trajati sve dok jednom nekome ne prekipi i ne uzme i ...
    ne bi mi objavili komentar ako bih dovrsio recenicu.
  • wer

    02.12.2022 14:43
    Srbija protiv naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti