VIDEO: Aktivisti ispred Skupštine zahtevali informaciju o peticiji protiv spomenika, dobili čaj

Aktivisti inicijative "Digni gard, odbrane grad" pokušali su jutros ispred Skupštine Novog Sada da saznaju šta se dogodilo sa peticijom protiv spornog spomenika "nevinim žrtvama 1944/45." na Limanu.
VIDEO: Aktivisti ispred Skupštine zahtevali informaciju o peticiji protiv spomenika, dobili čaj
Foto: 021.rs
Oni su najpre ispred Gradske kuće susreli gradonačelnika Milana Đurića, koji im je rekao da o peticiji ne može ništa da im kaže dok se Skupština grada ne oglasi. 
Nakon toga su aktivisti otišli ispred zgrade lokalnog parlamenta, čekajući sat i po vremena da im se neko od nadležnih obrati.
Kada su stali ispred ulaza u Skupštinu došlo je do rasprave sa obezbeđenjem, koje je tražilo da se sklone.
 
Posle nekog vremena se situacija smirila, a iz Skupštine im je poslat čaj.
 
 
Predstavnik novosadskog odbora stranke Zajedno i jedan od aktivista inicijative Radivoje Jovović, podsetio je da su 31. oktobra predali peticiju sa više od 5.000 potpisa.
 
"Gradonačelnik nam je putem medija poručio da će peticija biti razmotrena i sada je prošao zakonski rok od 30 dana, a nismo dobili nikakav odgovor. Jutros smo sreli Milana Đurića, koji se ponašao neobavešteno, poput Koštunice, i rekao nam da će 'videti', kao i da je to nadležnost Skupštine, zbog čega smo i došli do zgrade gradskog parlamenta, kako bismo obavestili odbornike o inicijativi", navodi Jovović.
 
 
Aktivisti dodaju da su današnjom akcijom želeli da podsete na to da će, ukoliko odluka o postavljanju ne bude ukinuta, spomenik sami ukloniti. 
Nakon što su sat vremena bili ispred Skupštine, na pisarnici su predali i zvaničan zahtev da im se dostavi informacija o tome šta se dogodilo sa peticijom koju su predali. 
  • Ao

    02.12.2022 17:16
    Svi vas vole
    E aktivisti vidiš li ti to, da vas svi vole,
    pa i čaj ste dobili,
    blago vama.
    Sad možete i ispod 0Stepeni neće vam biti hladno.
    .
  • Zlata

    02.12.2022 15:17
    Uvek sam smatrao da se za odbornike biraju uticajni ljudi,vidjeniji,školovani,pametni…osim kod nas! 99% odbornika je najomrazenija persona svog komšiluka/naselja. Svi redo kupili diplome. Ni za jednog nisam čuo ni jednu lepo rec ikada. A slozicete se,ni vi?
  • Red

    02.12.2022 15:00
    Necu caj
    Treba ih cimati svaki dan! Za spomenik, za GUP, za grejanje.... U caj su mozda i pljunuli!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti