Svim Novosađanima koji u utorak daju krv besplatne biohemijske analize

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine će svim dobrovoljnim davaocima koji budu dali krv u utorak, 6. decembra besplatno uraditi biohemijske analize i krvnu sliku.
Svim Novosađanima koji u utorak daju krv besplatne biohemijske analize
Foto: 021.rs
Tom prilikom donorima će biti kontrolisani CRP, KKS, ŠUK, ALT, AST, GGT, urea, kreatinin, mokraćna kiselina, gvožđe i lipidni status.
 
"Ovo je druga akcija po redu i nadamo se da će i sada biti velik odziv davalaca krvi. Svi davaoci koji žele da daju krv u utorak će i ovaj put dobiti besplatne biohemijske analize i kompletnu krvnu sliku. Na ovaj način proveravamo zdravlje naših davalaca, ali obzirom da je odziv bio zaista velik, više od 130 davalaca je dalo krv, dopunićemo i rezerve, posebno O i A krvne grupe koja je već duže vreme u deficitu", napomenula je Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.
 
Zavod za transfuziju krvi Vojvodine se nalazi u ulici Hajduk Veljka 9a a radno vreme je svaki radni dan od 7 do 19 časova.
  • Jovica

    05.12.2022 13:27
    POZITIVNA PRAKSA
    Naravno da bi trebalo uvesti kao redovnu praksu za dobrovoljno davanje krvi ovu vrstu analize krvi koja je svakako od obostranog interesa
  • Djole

    05.12.2022 10:17
    Pitanje
    Pa to bi svaki put trebalo da odrade onom ko daje krv dobrovoljno bar bi toliko mogli da urade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti