U Novom Sadu za doček Nove 2023. - Kosheen, Stereo MC's, Repetitor, Obojeni program i drugi

Sastavi Kosheen, Stereo MC's, Perpetum Jazzile, Repetitor, Obojeni program i Monohrom nastupiće u Novom Sadu 31. decembra.
U Novom Sadu za doček Nove 2023. - Kosheen, Stereo MC's, Repetitor, Obojeni program i drugi
Foto: 021.rs
Veći deo programa za doček Nove godine u Novom Sadu biće organizovan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, gde će ulaz biti besplatan. 
U okviru novogodišnjeg programa biće otvorena i interaktivna multimedijalna izložba "Mileva: Mi smo stena" u Muzeju Grada Novog Sada. Ovom izložbom će biti predstavljen život i značaj Mileve Marić Ajnštajn. 
 
Ova umetnička izložba je jedinstvena i zato što je nastala kreativnom upotrebom najmodernijih tehnologija, novih medija, 3D animacija, digitalnog zvuka, holograma, ali i klasičnog umetničkog jezika koji se ogleda u skulpturi, grafičkom dizajnu, crtežu i slici.
Na izložbi pod naslovom "Milutin: Vreme i vaseljena" u Studiju M (Ignjata Pavlasa 3) predstavlja svojevrsno putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, kroz multimedijalni spoj digitalnog i analognog umetničkog izraza.
 
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je dr Dušan Jovović, a autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, poznavalac Milankovićevog života i dela, kojim se bavi više od 50 godina.
 
Najavljen je i program za 13. januar, kada će publika imati priliku da čuje jednog od najvećih džez pijanista današnjice, Tigrana Hamasijana, holandsku muzičku divu Sevdalizu, Konstraktu, i druge. 
 
Detaljnije o programu čitajte na OVOM LINKU.
 
Ovo je šesta manifestacija "Doček" u Novom Sadu i ujedno se njome ispraća godina titule Evropske prestonice kulture.
  • Zikri Maus

    07.12.2022 00:40
    Idemo
    Kad se neko dobrom pajdu nada
  • Goran NS

    06.12.2022 21:04
    Proslava
    Ne znam sta da kazem sem da sigurno idem na Sevdalizu. Ostalo je onako, mada, kada se pogleda ceo program, nisam siguran da sam jos negde video ovako sarolik lineup.
    interesantno.
  • Kokakole

    06.12.2022 17:03
    Svake godine je priča da treba kinta da se usmeri na humanitarne akcije. I nikada ne bude tako. Jadan nam je protest. Za xy godina smo mogli nešto i da postignemo, a nismo ama baš ništa. Očigledno je problem u nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti