Hladna sreda kuca na vrata: Očekuje nas niz dešavanja i moguća jesenja kiša

Sreda, 7. decembar donosi nam malo nižu temperaturu i pretežno oblačan dan, ali to ne treba da nas zaustavi u nameri da uveče možda negde odemo u razonodu.
Hladna sreda kuca na vrata: Očekuje nas niz dešavanja i moguća jesenja kiša
Foto: 021.rs

U novom vodiču kroz dan pred nama donosimo vam pregled zanimljivih dešavanja, informacije o aktuelnim radovima i drugim komunalnim temama, kao i vremensku prognozu.

Vreme

Pred nama je hladna sreda, hladnija nego dan pre. 
 
Najniža temperatura koja će nas ujutru dočekati je 2°C, a meteorolozi najavljuju da će najviša dnevna temperatura u Novom Sadu biti 4°C.
 
Postoji mogućnost kiše, tako da je dobar potez imati uz sebe i kišobran.
 
Posebna opreznost se savetuje osobama onima koji imaju problema sa disanjem ili sa srcem, a moguće meteoropatske reakcije su razdražljivost i bolovi u kostima i zglobovima. 
 
Kao i uvek, neophodna je pojačana pažnja u saobraćaju.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice, Petrovaradina i Bukovca u sredu neće imati struje.
 
Ulica Dostojevskog 8, 10 i 12 neće imati struju u periodu od 8.45 do 10.45 časova, a od 8.30 do 10 časova bez struje će biti vikend naselje Staro selo u Sremskoj Kamenici. 
 
U Petrovaradinu će bez struje od 8.30 do 10 časova biti Bukovački do, Mala Karagača, Bukovački put, Krajiška 67-69A, Povezirac i Alibegovac, a u Bukovcu od 8.00 do 13.30 časova Karađorđeva 97-177 i 98-182, Svetozara Miletića 58-62, Đure Jakšića 2-18 i 1-7, Trg žrtava genocida i repetitor.
 
Kad je reč o aktuelnim radovima na ulicama Novog Sada, asfaltira se Ulica Tone Hadžića, a u sredu bi već trebalo da možete da prođete Šumadijskom ulicom, koja je asfaltirana.
 
Za saobraćaj je zbog sanacije zatvorena Svetojovanska ulica.
 
Imajte u vidu da je na raskrsnici Temerinske, Dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma od srede u probnom radu novi semafor. 
 
Gde ići?
 
Izložba "Čitanje plave" u toku je u Fabrici, a okuplja pet umetnica posvećenih različitim umetničkim disciplinama i žanrovima, različitog senzibiliteta i poetika, različitog obrazovanja, različitih životnih istorija i miljea. Možete da je pogledate od 10 do 19 časova.
 
Ljubitelji serije "The Office" u sredu mogu da se takmiče u tematskom kvizu u Kaffa baru. Početak je u 19.30.
 
U Kulturnom centru Lab za sredu je u planu provod uz DJ Zagija i muziku koja savršeno ide uz kultni film Trainspotting. Start je u 19 časova.
 
Svake srede, pa i ove, u kafe-knjižari Zenit očekuje vas pab kviz. Počinje u 20 časova.
 
Promocija knjige "Gradovi kao sudbina" Dušana Miklje održava se u Vojvode Putnika 1. Počinje u 19 časova.
 
Interesantan događaj za upoznavanje pod nazivom "speed dating" održava se u Peru, a početak je u 20 časova.
 
Tribina posvećena roditeljima pod nazivom "Roditeljstvo usmereno na snage - Kako pružiti podršku Vašem (pred)školarcu?", koja se bavi temama podrške roditeljima dece predškolskog i ranog školskog uzrasta, održava se u kafe-knjižari Bulevar books. Početak je u 18 časova.
 
Tribina "Izbeglička kriza - stanje na spoljašnjim granicama EU" održava se u Crnoj kući, a početak je u 19 časova. 
 
Stend-ap nastup Nikole Radojkovića "Mala neprijatnost" održava se u Domu kulture, s početkom u 20 časova.
  • ?

    06.12.2022 23:06
    So za trotoare
    Sad ce nas iznenaditi mraz i sneg u decembru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti