VIDEO: Mišeluk dobija novi izgled, gradi se i luksuzni stambeni kompleks

Mišeluk uskoro postaje urbana zona za komforan život svih koji žele da se udalje od gradske buke, ali i da im ceo Novi Sad bude lako pristupačan.

Novu gradsku zonu očekuje obimno uređenje saobraćajnica i kompletno komunalno opremanje, a u okruženju koje će biti nova atraktivna lokacija za stambenu gradnju i život.

Između ostalog, Mišeluk očekuje izgradnja više kilometara vodovodne i kanalizacije mreže, ali i asfaltiranje i partnerno uređenje u devet novih ulica. Radovi vredni više od 828 miliona dinara obuhvatiće i kompletnu javnu rasvetu, pešačke i biciklističke staze, postavljanje klupa i korpi za otpatke, kao i detalje o kojima će se više znati u narednim mesecima.

Niska gradnja i komfor u blizini buduće gradske bolnice već sada se nagoveštava na terenu. Naime, prvi stambeni kompleks koji "niče" na Mišeluku realizuje novosadska kompanija "Prezident", a u pitanju je osam vila sa parkingom.
 
 
"Mišeluk Prezident" sadržaće ukupno osam urbanih vila sa 24 stana, a jedna od glavnih karakteristika ovih zgrada biće energetska nezavisnost i efikasnost. 
 
 
 
Naime, zagrevanje i klimatizacija ovih vila zasniva se na naprednom, visokoenergetski efikasnom sistemu, sa toplotnom pumpom vazduh-voda. Svaka stambena jedinica imaće zaseban sistem grejanja putem "fan coil" uređaja sa podnim grejanjem u kupatilima i kuhinjama. Klimatizacija prostorija biće omogućena putem istih uređaja u letnjem periodu.
 
Konkretno, regulisanje temperature u stanovima biće omogućeno sobnim termostatom, a moguća je posebna ugradnja "smart" termostata i njihovo povezivanje putem aplikacije na platformu na mobilnom telefonu, čime se omogućuje daljinsko komandovanje sistemom.
 
Za svaku stambenu jedinicu biće omogućeno merenje potrošnje toplotne energije, kao i kontrola i upravljanje putem kalorimetra, termostata i stop ventila.
 
Svaku vilu čine tri stana različitih kvadratura, a objekti imaju jedan sprat i potkrovlje.
 
 
"Mišeluk Prezident" udaljen je oko pet minuta od šireg centra Novog Sada, odnosno od Tržnog centra Promenada, a skoro desetak minuta od strogog centra. Ispred svake vile uređuju se parking mesta za svaki od stanova.
 
Kvadraturu stanova zainteresovani kupci mogu da biraju u zavisnosti od svojih potreba - na raspolaganju su trosobni stanovi od 56,87 kvadratnih metara, trosobni stanovi od 71,21 kvadratnih metara i veći, četvorosobni stanovi od 79,85 kvadratnih metara, navodi se na zvaničnom sajtu.
 
Potencijalni budući stanari biće useljeni već od jula naredne godine, a cena kvadrata kreće se od 1.700 evra pa naviše.
 
Detaljnije o ovom stambenom kompleksu čitajte OVDE.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.