FOTO: Jeleni sa Fruške gore prebačeni u centralnu Srbiju

JP "Nacionalni park Fruška gora" prebacilo je 21 jedinku evropskog jelena u centralnu Srbiju.
Kako navodi ovo javno preduzeće, u pitanju je projekat naseljavanja centralne Srbije evropskim jelenom, koji sprovodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprava za šume. 
"Divljač je prethodno ispitana u skladu sa planiranim programom kontrole zdravstvenog stanja divljači od strane Uprave za veterinu. Zdravstveno ispitivanje divljači je urađeno u saradnji sa Naučno veterinarskim institutom Novi Sad, i životinje su provele neophodni određeni period u karantinu", kažu u JP "Nacionalni park Fruška gora".
Dodaju da su jedinke evropskog jelena poznatog porekla, da su uzgajane u ograđenom delu reproduktivnog centra - uzgajališta Ravne. 
 
 
Transport jelena je protekao u najboljem redu i bezbedno su pušteni u prirodu.
  • Voja

    09.12.2022 14:12
    Jelen
    Uzeše pare i jelene.
  • Ratko

    08.12.2022 20:56
    To su životinje iz uzgoja, kako nekome može pasti na pamet da su opljačkani u Vojvodini.
    Za mene je to jedan vrlo inteligentan potez. Samo se nadam da lovačka društva koja su ih dobila mogu da ih sačuvaju od bahatih lovokradica.
  • iguman

    08.12.2022 17:27
    Iskreno se nadam da nećete jos dugo pljačkati Vojvodinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti