SPANS o Muzeju lovstva: Davno Novi Sad nije dobio tužnije i okrutnije mesto

"Davno Novi Sad nije dobio tužnije i okrutnije mesto od ovog 'muzeja'", navodi se u reakciji Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS na otvaranje Muzeja lovstva Vojvodine.
SPANS o Muzeju lovstva: Davno Novi Sad nije dobio tužnije i okrutnije mesto
Foto: 021.rs
Dodaju da lov nije sport "jer se u sportu svojom voljom nadmeću dve ravnopravne strane i kazna za onog koji izgubi nikada nije smrt".

"Možda ga oni zovu Muzej lovstva, ali ovo je Muzej nevinih žrtava. Danas, kada se ceo svet okreće ka humanijem i empatičnijem suživotu sa životinjama, Novi Sad - slavi smrt. Diče se i 'trofejima' i da ih ima 530. To su tela i njihovi delovi nekada slobodnih prelepih životinja koje su delile ove predele sa nama", navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Dodaju i da je poražavajuća činjenica da pokrajinski premijer Igor Mirović najavljuje pomoć Pokrajine u obnovi lovišta za koja će izdvojiti vanredna finansijska sredstva.
 
"Jer doći će nam strani turisti da za pare ubijaju naše životinje. Zbog čega ovde? Jer ovde život izgeda ima cenu i to malu", navode iz SPANS-a.
 
 
Podsetimo, Muzej lovstva Vojvodine svečano je otvoren u četvrtak, a smešten je u prostoru nekadašnjeg restorana Lovačkog saveza Vojvodine, u prizemlju zgrade "Dom saveza lovačkih udruženja". 
  • lovac

    20.03.2023 15:44
    Znate li vi šta je biti lovac?
    Kada nijedan član ili simpatizer SPANS-a ne bude pojeo ni komadić mesa bilo koje životinje (domaće, ribe, divljač, crvi, gliste, itd) onda neka komentariše.
    (Za vegetarijance: i krađa mleka i jaja je zločin).
    A kladim se da ber polovina jede meso. Uzgred, nije Novi Sad a ni Srbija izuzetak.
  • HM

    20.03.2023 14:42
    samo nek je spikovano, hranim ga, lecim, pustim u prirodu da se razmnožava pa procenat pojedem, zivotni krug
  • Berislav

    11.12.2022 20:06
    Muzej lovstva
    Koji od tih zanesenjaka je izašao zimi da nahrani životinje, ili uzeo lopatu i ašov pa da zasadi bagrenje, divlje kruške i jabuke da bi napravio sklonište za divljač. Niko, sede u toploj sobi pijući kafu i razmišljaju kako popljuvati lovce. A čim se nađu na ulici, bacaju papire i ostalu ambalažu. Jadni su mi ti zaštitnici prirode i životinja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti