Ledena sreda u Novom Sadu: Dobro se obucite i trk na neko dešavanje

Još malo pa sredina decembra, koji prolazi podjednako brzo poput njegovih prethodnika u ovoj godini.
Ledena sreda u Novom Sadu: Dobro se obucite i trk na neko dešavanje
Foto: 021.rs

Sreda, 14. decembar ne donosi nam padavine.

Donosi nam niz dešavanja i poneku bitnu informaciju za svakodnevno kretanje po gradu.

Vreme
 
Predstojeći dan biće vrlo hladan.
 
Ujutru nas očekuje temperatura oko -3°C, a meteorolozi kao najvišu dnevnu temperaturu najavljuju 3°C.
 
Za razliku od sunčanog utorka, u sredu, 14. decembra ne treba da očekujemo ništa osim oblaka.
 
Hronični bolesnici mogu da očekuju uobičajene tegobe, a poseban oprez treba da imaju astmatičari, naročito prepodne.
 
Trebalo bi da znate i...
 
U sredu počinju radovi na sanaciji mosta na Mišeluku. Radovi će se najpre obavljati na nadvožnjaku, zbog čega će doći do obustave saobraćaja na kolovoznoj traci ispod nadvožnjaka, od semafora (na raskrsnici sa Ulicom dr Goldmana) prema Sremskoj Kamenici, dok će suprotna kolovozna traka (iz pravca Sremske Kamenice) biti prohodna. 
 
Za pristup Sremskoj Kamenici građani mogu da koriste pravac iz Ulice dr Goldmana ili Ulice Kamenički put (pored zgrade RTV).
 
Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice, Petrovaradina, Bukovca, Čeneja i Begeča u sredu neće imati struje. Spiskovi su dugački, a najbolje je da sve na jednom mestu saznate OVDE.
 
Radovi na asfaltiranju koji su proteklih nedelja otežavali Novosađanima kretanje privode se kraju. Ostalo je da se završe još tri ulice - Bulevar Slobodana Jovanovića, Svetojovanska i ulica kod policijske stanice u Sremskoj Kamenici, što su i jedine lokacije koje treba da imate u vidu kad ste za volanom.
 
Za sada nema informacija o eventualnim isključenjima vode. Ukoliko do toga i dođe, obaveštenje ćete pronaći u našim servisnim informacijama.
 
Gde ići?
 
U toku su Dani baleta, a u prostorijama Fabrike možete da pogledate izložbu crteža novosadskog umetnika Zorana Bulatovića Baleta. Izložba će moći da se pogleda do 16. decembra, svakog dana od 10 do 19 časova.
 
Radionica o medijskoj pismenosti, kojoj mogu da prisustvuju svi, održava se u sredu u kafe-knjižari Zenit. Počinje u 18 časova, a drže je novinarka agencije Frans Pres u Srbiji Marion Dautry i glavni i odgovorni urednik FakeNews tragača Stefan Janjić.
 
Dva sata kasnije, na istoj lokaciji, počinje Zenitov pub kviz.
 
Promocija knjige Vuka Martinović "Ključevi dobra i zla" održaće se od 18 časova u Galeriji Matice srpske.
 
Otvaranje izložbe "Eko art kamp" zakazano je za 12 sati u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski". 
 
Ljubitelji muzike mogu da prisustvuju Teatru za flautu, koji se održava u Svilari. Početak je u 19.30 časova.
 
Predstavljanje publikacije Nezavisnog društva novinara Vojvodine "Lokalni novinari diskriminisani, medijski konkursi u službi propagande" biće u sredu u prostorijama NDNV. Početak je u 14 časova.
 
Specifičan program biće u sredu u Srpskom narodnom pozorištu - koncert sa muzikom iz poznatih japanskih animea i igara. Počinje u 20 časova.
 
Tradicionalno, spontano muziciranje biće u Kulturnom centru Lab, sa početkom u 19 časova.
  • Dejan

    14.12.2022 04:18
    hladno
    ahahahahahah xD Smesno je reci da je -3 temperatura nesto da se smrznes. Ja radim na severu rusije, gde je sada -35 stepeni. E to je vec da se smrznes, ali najniza temperatura je bila -58 prosle godine, a mogu reci stvarno je ledeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.