Grad pomaže srednjim stručnim školama da se prilagode potrebama tržišta

Grad Novi Sad će pomoći srednjim stručnim školama da prilagode svoje obrazovne profile potrebama tržišta rada.
Grad pomaže srednjim stručnim školama da se prilagode potrebama tržišta
Foto: Pixabay
Održan je inicijalni sastanak direktora četiri novosadske srednje stručne škole, predstavnika japanske kompanije "Nidek", kao i predstavnici Školske uprave Novog Sada i Regionalne privredne komore. 
Učesnici su istakli važnost ovog susreta jer su u direktnom kontaktu mogli da se informišu o planovima, kadrovskim potrebama i o načinu rada u fabrici "Nidec Electric Motor Serbia", što će doprineti ostvarivanju bliže saradnje privrede i škola.

Učesnici su jedni drugima predstavili svoj rad, a Grad će nastaviti da radi na spajanju predstavnika privrede i obrazovanja kako bi mladi imali priliku da steknu značajne kompetencije i da se lakše zaposle.

  • Nena

    13.12.2022 22:54
    Za Marka
    Koja je to "dizajnerska" škola u NS??? Tako nešto ne postoji. Uostalom, svim školama fali mnogo toga, a pogotovo trećeg stepena. Ne znam samo ko će dobrovoljno da se školuje za rad u fabrici.....
  • Marko

    13.12.2022 19:54
    Dizajnerskoj školi nedostaju računari.

    U pitanju je škola koja ima potencijalne buduće umetnike, animatore i UI dizajnere, ljude koji mogu dobro da se kreativno razvijaju, uposle na tržištu, ali nemaju uslove za stručni razvoj.
  • Miško

    13.12.2022 18:56
    Konačno
    Neophodni su u Elektrotehničkoj školi deca koja će da uče za servisere liftova....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti