Popravljaće se krov Sinagoge, izdvojeno 25 miliona dinara

Popravka krova Sinagoge koštaće gotovo 25 miliona dinara.
Popravljaće se krov Sinagoge, izdvojeno 25 miliona dinara
Foto: 021.rs
Radove će nadgledati Zavod za zaštitu spomenika kulture, koji je sproveo tender za izvođača.
Posao će obaviti grupa firmi koju čine "Ornamet-investiženjering", "Ninković company" i "Gramar" iz Beograda i "NPN" iz Novog Sada koji su i jedini dostavili ponudu od 24,8 miliona dinara sa PDV-om, što je nešto manje od procenjene vrednosti posla.
Prema dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, radovi obuhvataju zamenu oštećenih i degradiranih elemenata krovnog pokrivača, krovne konstrukcije, obnovu dotrajalih i oštećenih limarskih elemenata.. 
 
"U enterijeru se planiraju radovi tekućeg održavanja na oštećenim i degradiranim površinama zidova i plafona. Novo malterisanje se izvodi isključivo fabrički spravljenim malterima koji su po svom sastavu, tehničkim karakteristikama i svojstvima namenjeni renoviranju istorijskih objekata. Sanacionim paropropusnim malterima malterisaće se zone ugrožene vlagom. Radovima je obuhvaćena i demontaža i ponovna montaža limarskih elemenata. Molersko farbarski radovi se vrše kvalitetnom visoko paropropusnom silikatnom bojom u minimum dva tona po izboru konzervatorskog nadzora", stoji u specifikaciji Zavoda. 
 
Rok za rekonstrukciju krova Sinagoge je 120 radnih dana. 
  • /

    19.12.2022 19:24
    /
    nemoj samo da opet neki srbin igra kolo na njoj kao sto je na ketedrali dok se restaururala pa sada otpadaju ukrasi.

    ne bi me cudilo da je ovo neka menjaza za zgradom baletske skole

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti