Potpisan ugovor za rekonstrukciju Kamenice 1: Posao vredan 1,3 milijarde dinara

Firma "Gat" i partneri na tenderu Uprave za kapitalna ulaganja dobili su posao vredan 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju Kamenice 1, najstarije zgrade kompleksa instituta u Sremskoj Kamenici.
Potpisan ugovor za rekonstrukciju Kamenice 1: Posao vredan 1,3 milijarde dinara
Foto: 021.rs
Ugovor o izvođenju radova potpisan je danas u zgradi Pokrajinske vlade, kad su i najavljena ulaganja u ovaj objekat i ostatak kompleksa, koji bi trebalo da dobije svež izgled.

Radove će, osim kompanije "Gat", izvoditi "Jugogradnja", "Alfaco inženjering", "Hio System" i "Neo Inženjering".

Prema rečima direktora Instituta za plućne bolesti Vojvodine prof. dr Ilije Andrijevića, Kamenica 1 izgrađena je 1960. i od tada do pre oko tri godine u nju nije uloženo ništa.
 
"Pre tri godine su urađene neke rekonstrukcije na kardiologiji, pulmologiji i onkologiji, ali spoljna ulaganja u krov i fasadu nisu urađena. Najveći problem u institutu je sa krovom - dešavale su se česte havarije, pa smo u nekim momentima bili u situaciji da obustavljamo operacione programe jer je dolazilo do kontakta vode sa električnim instalacijama", rekao je dr Andrijević.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je da su u toku radovi na drugoj fazi izgradnje Kamenice 3, kao i završni radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u kompleksu instituta.
 
"Potpuni kraj ovih kontinuiranih radova biće 2024. godine. U januaru nas očekuje nova procedura budući da smo izdvojili 300 miliona dinara za unutrašnje radove na kardiohirurgiji, a u junu ili julu ćemo izdvojiti novac za izgradnju parking garaže sa 400 mesta u kompleksu instituta i za kompletnu rekonstrukciju saobraćajnica, javne rasvete i svega što je deo spoljnog uređenja kompleksa. Naša obaveza je bila da izdvojimo novac, a verujem da će izvođači radova, kompanija 'Gat', koja već radi gore na institutu, znati da ceni i imaće obavezu da, u odnosu na značaj instituta, svoj posao obave profesionalno, do kraja", naveo je Mirović i dodao da je kompleks instituta jedan od prioriteta Pokrajinske vlade.
 
Kao što je Mirović rekao, "Gat" i grupa partnerskih firmi upravo izvodi radove u okviru druge faze izgradnje Kamenice 3 sa PET centrom, koji su vredni 2,3 milijarde dinara sa PDV.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.