VIDEO: U Novom Sadu rasprava o zakonu o policiji - "Da se povuče ili slede protesti"

Grupa od desetak narodnih poslanika opozicije zatražila je na današnjoj javnoj raspravi u Novom Sadu da se Zakon o policiji potpuno povuče iz procedure ili će uslediti protesti.
VIDEO: U Novom Sadu rasprava o zakonu o policiji - "Da se povuče ili slede protesti"
Foto: 021.rs
Njihov predlog je da se formira nova radna grupa i zajednički napiše novi zakon o policiji kojim bi se rešila sporna pitanja. 
Oni su naveli da su spremni i da budu hapšeni i pritvoreni, ako zakon bude usvojen.
Na javnoj raspravi u Privrednoj komori Novog Sada gde je prisutan veliki broj građana kao i pripadnika policije. Glavne primedbe na zakon su uvođenje biometrijskog nadzora, mogućnost da policija ulazi u stanove bez naloga i drugi problemi koji, prema mišljenju aktivista i stručnjaka, daju prevelika ovlašćenja policiji.
 
  • Putar

    21.12.2022 19:02
    Najjace dodju, isprivaju sta imaju, malo se posvadjaju i onda odu... i opozicionari i zena koja je pricala svo vreme i imala svasta pametno da kaze. Ako ste vec doslu na javnu raspravu onda odradite svo vreme a ne napustiti tek tako a pretpostavljam da je bilo jos tema gde bi gospodja mogla nesto korisno da kaze.
  • Sremica

    21.12.2022 17:41
    Hocu u botove
    Recite mi kako da vam se pridruzim i koliko se placa po jednom minusu.Sudeci po broju minusa na svaki komentar, izgleda da je to lepa suma pa bih da malo zaradim.Ja cu i dalje intimno biti protiv,uostalom kao i vi ,ali je vazna lova.
    PS. onom ko me ubaci u vasu ekipu sledi baksis.Pardon provizija.
  • Opravdanje

    21.12.2022 17:31
    Ludom radovanje
    "Broj sredstava prinude u Nacrtu Zakona o unutrašnjim poslovima povećan je sa 13 na 17 a među njima se nalazi i jedno vrlo kontroverzno i potencijalno vrlo opasno - zvučni top. Prema navodima pojedinih novinara, koji nisu demantovani, to oružje je već isprobano u Policijskoj brigadi u Beogradu i to na policajcima-dobrovoljcima. Tada se i video efekat, pre svega dezorjentacija.LRAD ili uređaj za emitovanje zvučnih talasa spada u kategoriju takozvanih „nesmrtonosnih“ oružja koje je još uvek uglavnom u eksperimentalnoj fazi i razvijeno je pre svega za vojsku. Emitovanjem zvučnih talasa u određenom pravcu kod pogođenih osoba može izazvati glavobolju, muku, dezorjentaciju, oticanje, gubitak ravnoteže, ali, prema nekim ozbiljnim izveštajima, posledice po zdravlje mogu biti i trajno oštećenje sluha, a ne isključuje se čak ni smrtni ishod."
    Hajmo sada, Branko i ostali, napadnite sve koji ukazuju na monstruoznost ovakvog zakona uz obrazloženje kako je predloženi zakon super i osmišljen u cilju borbe sa kriminalom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti