Novi petak u Novom Sadu: Saznajte šta vas čeka i gde možete da odete u provod

Novi zimski dan donosi nam nešto višu temperaturu i mnoga dešavanja.
Novi petak u Novom Sadu: Saznajte šta vas čeka i gde možete da odete u provod
Foto: 021.rs

U novom pregledu predstojećeg dana, vodimo vas kroz zanimljiva dešavanja, pripremamo vas za najavljeno i nenajavljeno, a krećemo od onoga što je mnogima najbitnije - kakvo nas vreme očekuje. 

Vreme

Novosađane u petak ujutru očekuje najniža temperatura od četiri stepena. Do kraja dana će otopliti i verovatno će mnogima prijati najviša temperatura od 13 stepeni.
 
Biće suvo, uglavnom oblačno, sa ponekim sunčanim intervalom.
 
Većina hroničnih bolesnika ne bi trebalo da ima probleme. Izvestan oprez savetuje se srčanim i plućnim bolesnicima, a meteoropate mogu da se osete umornijim nego inače. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Godišnje parking karte za osobe sa invaliditetom koje su izdate za 2022. godinu važiće do 1. aprila 2023. godine, kažu u "Parking servisu". Ovo preduzeće moli korisnike ovih karata da vozila parkiraju na parking mesta koja su obeležena za osobe sa invaliditetom, jer im ova povlašćena karta ne važi na drugim parking mestima koja su u sistemu naplate.
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina, Čerevića i Bukovca u petak neće imati struje. To će u periodu od 09.00 do 10.00 časova biti ulice Svetozara Ćorovića 1-11, 2-6 i Stevana Dejana 3-5 i 8-8A, od 09.15 do 12.15 Suvoborska 31-9, od 12.30 do 13.45 Marije Bursać 51-55, a od 08.45 do 09.30 Puškinova 14-18, 9 i 9a-13, te Miše Dimitrijevića 6, 14-20, 3, 5, 7a, 7b-23, 23a i 25.
 
Pogledajte spisak svih isključenja OVDE.
 
Ukoliko do sada niste, do kraja godine možete da izmirite sve račune za porez na imovinu. Svoje stanje na računu poreza na imovinu građani mogu dobiti na info-pultu Gradske poreske uprave u Promenadi, šalter sali Gradske poreske uprave u Vojvođanskih brigada 24-26 i šalter mestu Gradske poreske uprave u prostorijama Informatike na Bulevaru Slobodana Jovanovića 15, kao i upitom na mejl adresu gpu@novisad.rs i preko naloga na eUprave. 
 
Gde ići?
 
Legendarni bend Love Hunters proslavlja 35 godina rada, a obeležiće rođendanskim koncertom u Gradskoj koncertnoj dvorani u Muzičkoj školi "Isidor Bajić" sa početkom u 20 časova.
 
Ovog petka je i novi Noćni bazar na Ribljoj pijaci, a možete da dođete od 17 časova.
 
Izložba "Moja tvrđava" Branislava Radoševića biće otvorena u petak u Galeriji ITD, pored Sata na Petrovaradinskoj tvrđavi. Otvaranje je u 19 časova.
 
Bend Bombaj štampa iz Sarajeva sviraće u Domu kulture. Početak je u 22 časa.
 
Sensual i salsa veče biće u kafe-knjižari Zenit. Provod počinje u 21 čas.
 
Novosadski muzičar KecKec sutra će biti u Fridi, a u sklopu promocije novog albuma. Nastup počinje u 20 časova.
 
Latino žurka biće i ovog petka u Cubano kafeu, a počinje u 22 sata.
 
Bendovi CD Ministar i grupa ljudi i M.U.D.A. sviraće u Crnoj kući od 21 čas, a a Veliki prezir je u kafe-knjižari Bulevar books od 21.30.
 
Metkovi su od 21 sat u Rebel Relic klubu, a Belgrade Soul Sextet će od 20 časova nastupati u Sinagogi.
 
Manifestacija "Jelka sa porukom za Novi Sad", peta po redu, održaće se ispred robne kuće na staroj Detelinari, u Ulici Milenka Grčića 6a. Program će početi u 9.30.
 
Kustosko vođenje kroz izložbu "Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti" održaće se u petak u Galeriji Matice srpske. Priču o izložbi možete čuti u tri termina: u 13, 17 i 19 sati. 
 
Interaktivna izložba grafika "Zvuk boje" u toku je u Ateljeu 61 u Kreativnom distriktu. Postavka se može pogledati do 29. decembra, svakog dana od 13 do 19 časova.
 
Premijera animiranog filma "Heroine Novosadskinje I deo - Marija Trandafil" održaće se u sali za projekcije Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, u Dunavskoj 5. Događaj će početi u 11 časova.
 
Deseta izložba fotografija "Objektivno" biće otvorena u petak u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 37. Otvaranje izložbe je u 19 časova, ulaz je slobodan, a svi zainteresovani postavku mogu pogledati do sredine januara 2023. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti