Kukasti krst nacrtan kod igrališta u Limanskom parku, biće uklonjen

Nacistički simbol, kukasti krst, pojavio se nedaleko od dečijeg igrališta u Limanskom parku.
Kukasti krst nacrtan kod igrališta u Limanskom parku, biće uklonjen
Foto: 021.rs

Nadležni za 021.rs navode da će grafit biti uklonjen tokom dana, kao i da će se proveriti da li u parku ima još neprimerenih simbola.

Svastika u crnoj boji je nacrtana na trenutno neispravnoj česmi, na samo nekoliko metara od dečijeg igrališta.

U JKP "Gradsko zelenilo" kažu za 021.rs da su o pojavi ovog grafita mržnje obavestili Gradsku inspekciju koja će izaći na teren.
 
"Pozvana je inspekcija koja će napraviti zapisnik i naložiti da se grafit ukloni. Naši radnici, kao i inspekcija, proveriće i dečije igralište i druga mesta u parku kako bi proverili da nije došlo do pojave ovakvih neprimerenih grafita i na drugim objektima. Ukoliko još neki bude pronađen, biće takođe uklonjen", kažu za 021.rs u "Zelenilu".
 
Nacistički grafiti u Novom Sadu se konstantno pojavljuju, a često ih prate i poruke antisemitskog sadržaja. 
 
Prethodni zabeleženi slučaj crtanja grafita mržnje sa nacističkim sadržajem zabeležen je početkom nedelje u centru grada, kada je nadzorna kamera snimila vinovnika, ali još uvek nema informacija o tome da je on pronađen. 
  • milenko

    25.12.2022 06:21
    Lisje
    u Lisju(pogrebnom preduzeću) kupujem za sahranu drvenu dasku tkz. piramida ,baka nije bila vernik i želi petokraku pored imena,prezimena i godine rodj. i smrti. A Lisje, ne može petokraka, to nemamo. Zaboravio sam da ih pitam dali može kukusti krst. :-/ :-(
  • Hitlerovsin

    23.12.2022 13:28
    Zasto uklanjati? Pa svastika se najbolje uklapa u nas novi nacionalni i drustveni narativ? Svastike za sve…
  • Limanac

    23.12.2022 13:09
    @Limanac sa trojke

    Ma naravno, pun nam grad grafita sa srpom i čekićem. Mani hvalospeve bosanskim ratnim zločincima i obeležja teritorija-kriminalnih udruženja, srp i čekić su sveprisutna pošast. Stvarno imam debile u komšiluku, nemam reči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti