FOTO: Paketići za mališane u bolnicama i ustanovama širom Vojvodine

Volonteri Sekcije za međunarodnu saradnju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu ovih dana dele oko 570 paketića deci koja će praznike provesti u bolnicama ili ustanovama za mlade širom Vojvodine.
Tako su volonteri paketiće već prosledili Dečijoj bolnici u Novom Sadu, Nurdoru i Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada (MNRO), a još će se deliti i u Svratištu za decu i mlade, Dečijem selu u Sremskoj Kamenici i deo će otići deci na Kosovu i Metohiji.
Kako kaže koordinatorka Odbora za ljudska prava i mir ove sekcije Sonja Popović za 021.rs, volonteri odmah kreću u akciju kada dobiju odobrenje da ove organizacije žele da im se paketići doniraju.
Ove godinu su imali čak 52 lokacije na kojima su stajale kutije gde su ljudi mogli da doniraju slatkiše, grickalice, knjige, školski pribor, igračke, društvene igre i slično. 
 
"Kutije su se uglavnom nalazile u osnovnim školama, vrtićima u kojima smo imali najveći odziv, ali i u teretanama ili drugim firmama na teritoriji Novog Sada. Veliku količinu poklona smo ove godine skupili i u studentskoj menzi", kaže Popović.
 
  
 
Objašnjava da se ova akcija na Medicinskom fakultetu sprovodi petu godinu u okviru Sekcije, a otkad je počela epidemija korona virusa, volonterima uglavnom nije bilo dozvoljeno da deci lično uruče paketiće.
 
"Nama je ovo najlepša i najveća akcija. Draga nam je, iako imamo mnogo posla, ali se sve isplati kada vidimo koliko su deca srećna kada im odnesemo poklone", kaže ona.
 
Sekcija za međunarodnu saradnju je organizacija Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu koja za cilj ima sprovođenje aktivnosti u vezi sa temama javnog zdravlja, seksualnog i reproduktivnog zdravlja, medicinske edukacije, ljudskih prava i mira, promocijom nauke i međunarodnom saradnjom studenata Medicinskog fakulteta. 
  • Милица

    23.12.2022 21:01
    Браво за акцију и позитиван дух даривања и бриге за оне којима је чак и само мало пажње потребно.
    Останите тако вредни и весели, ви сте наша Будућност.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti