Vlasnici Galensa vs. novosadski aktivisti: Zaključen još jedan postupak

Zaključen je još jedan postupak po tužbi suvlasnice Galensa i Promista Sanje Petrić protiv aktivista Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" i Udruženja "Fruškać".
Vlasnici Galensa vs. novosadski aktivisti: Zaključen još jedan postupak
Foto: 021.rs
Ona, u ovom postupku, traži zabranu ulaska aktivista Dragane Arsić, Nikole Arežine, Petra Živanovića i Dušana Tomića na posed vlasnika kompanije Galens koji se nalazi na brdu Kesten.
Nacionalni park "Fruška gora" je za prethodno ročište dostavio dopis Osnovnom sudu u Novom Sadu u kom se navodi da sporne parcele u tužbi vlasnice Galensa jesu u zoni ovog Nacionalnog parka.
Na poslednjem ročištu su pregledani video dokazi koje su dostavile obe strane.
 
Sudija ima rok od 30 dana da donese odluku.
 
Podsetimo, prethodno je zaključen i predmet po tužbi suvlasnika Galensa Nebojše Petrića, za naknadu nematerijalne štete "za povredu ugleda i časti i nanošenje teške duševne boli".
 
Osim toga, Sanja Petrić je odustala od privatne krivične tužbe protiv aktivistkinje Dragane Arsić u kojoj je tražila kaznu od godinu dana zatvora.
 
Suvlasnici kompanije Galens su početkom godine uputili niz tužbi protiv članova Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" i Udruženja "Fruškać", a ukupna vrednost tužbenih zahteva od ova dva udruženja je oko dva miliona dinara.
 
Aktivisti i pravni stručnjaci ocenili su da je reč o SLAPP tužbama. Takozvane SLAPP tužbe relativno su nov vid pritiska na medije, aktiviste i uopšte one koji pokušavaju da zaštite javni interes.
  • Jelena

    24.12.2022 06:41
    Daj Bože
    Podrška aktivizmu. Daj Bože da konačnoi počnu da rade institucije valjano i po pravdi svoj posao. To nas može spasti od propasti ekološki, duhovno, moralno i svakojako.
  • Novosadjanka

    23.12.2022 20:08
    Podrška
    Podrška za aktiviste! Časni ljudi.
  • Slobodni Liman

    23.12.2022 20:07
    Podrška aktivistima!
    Vi ste danas i savest i dostojanstvo svih nas ostalih koji nemamo ili hrabrosti ili snage da budemo aktivniji!
    Što bi rekla moja Baka - "I Švaba je otišao."
    Izdržite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti