Počeo raspust za đake u Vojvodini: Osnovci se u klupe vraćaju 16, srednjoškolci 9. januara

Đaci u Vojvodini su još juče su bili u školskim klupama, a od danas počinje zimski raspust.
Počeo raspust za đake u Vojvodini: Osnovci se u klupe vraćaju 16, srednjoškolci 9. januara
Foto: Pixabay
Osnovci se u školu vraćaju 16. januara, a srednjoškolci u Vojvodini kreću 9. januara.
Učenici u ostatku Srbije idu nedelju dana duže u školu, a poslednji radni dan će im biti petak, 30. decembar. Drugo polugodište za njih počinje 23. januara za osnovce, odnosno 16. januara za srednje škole.
U ovoj školskoj godini osnovci u srednjoškolci imaju tri raspusta - zimski, prolećni i letnji.
 
Za đake u Vojvodini drugo polugodište za osnovce počinje 16. januara, odnosno 9. januara za srednje škole, dok za učenike u ostatku Srbije 23. januara, a završava se 6. juna za osmake, odnosno 20. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.
 
Drugo polugodište za učenike četvrtog razreda gimnazije završava se u utorak, 23. maja 2023. godine, a za maturante trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola u utorak, 30. maja 2023. godine.
 
U školi se praznuju državni i verski praznici, u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Srbiji. U školi se praznuje radno - Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu praznuje se 21. oktobra 2022. godine, Sveti Sava 27. januara 2023. godine, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu 22. aprila 2023. godine, Dan pobede 9. maja 2023. godine i Vidovdan - spomen na Kosovsku bitku 28. juna 2023. godine.
  • zy

    24.12.2022 17:42
    Kellemes karácsonyi ünnepeket,Sretan Božić!!!!!
  • Đura Vojvođanin

    24.12.2022 17:34
    Mi u Vojvodini smo počastvovani pošto imamo dva Božića i Uskrsa. Jedan svoj a drugi od drugog dela porodice, ili prijatelja ili komšije. Srećan Božić svima koji slave bilo kojeg datuma. Uzgred Božić sutra slave i dosta pravoslavaca koji su prešli na Milankovićev kalendar. Grčka, bugarska, rumunska i ukrajinska pravoslavna crkva. Da podsetim da je predlog da se pređe na milankovićev kalendar predložila upravo srpska pravoslavna crkva na saboru pravoslavnih crkava 1920 i neke.
  • A

    24.12.2022 16:47
    Dve nedelje raspusta, od toga pola državni praznici, znači ukupno nedelju dana. Zašto, zašto? Kakav je to odmor? Čemu diskriminacija srednjoškolaca?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti