Bivalentna vakcina stigla u novosadski Dom zdravlja: Vakcinacija moguća na Novom naselju

U Dom zdravlja "Novi Sad" stigla je bivalentna vakcina protiv kovida19.
Bivalentna vakcina stigla u novosadski Dom zdravlja: Vakcinacija moguća na Novom naselju
Foto: 021.rs
Ova vakcina se može primiti isključivo kao buster doza, kod prethodno vakcinisanih, bez obzira na to koju su vrstu vakcine prethodno primili i to kod osoba uzrasta 12 godina i starijih, odnosno koje su primile primarnu seriju vakcine (dve doze), ili koje su dodatno primile jednu ili više buster doza vakcine. 
Uslov za vakcinaciju bivalentnom vakcinom je da je prošlo najmanje tri meseca od primanja poslednje doze vakcine protiv kovida19 ili najmanje tri meseca od preležane infekcije kod potpuno vakcinisanih osoba. 
Bivalentna vakcina kao buster doza se naročito preporučuje osobama starijih od 50 godina, osobama sa primarnim i sekundarnim imunodeficijencijama, osobama sa komorbiditetima, korisnicima i zaposlenima u domovima za stare i zaposlenima u zdravstvenim ustanovama. 
 
Vakcinalni punkt Doma zdravlja nalazi se u objektu na Novom naselju, ulaz sa strane, i radi svakog dana, osim nedeljom, od 8 do 18 časova. 
  • Shin Sekai

    27.12.2022 18:24
    Bio po vakcinu, nije guzva, bilo nesto ljudi, sve u svemu brzo resavaju, ljubazno osoblje i lekari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti