Deo opozicije traži da se Putinu oduzme status počasnog građanina Novog Sada

Nekoliko opozicionih stranaka i pokreta uputiće zvaničan zahtev da se predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu oduzme status počasnog građanina Novog Sada.
Deo opozicije traži da se Putinu oduzme status počasnog građanina Novog Sada
Foto: 021.rs

Akcija progresivne Vojvodine, Pokret slobodnih građana, Rusko demokratsko društvo i Slobodarski savez slobodne Srbije - Grupa Oktobar, uručiće u sredu, 28. decembra, predsednici Skupštine grada Jeleni Marinković Radomirović zahtev da se Putinu oduzme status počasnog građanina Novog Sada.

Oni će to učiniti na početku poslednje sednice lokalnog parlamenta u ovoj godini.

Odluka o tome da Putin postane počasni građanin Novog Sada doneta je dok je gradonačelnica bila Maja Gojković, 2008. godine. 
 
Povelju koja sleduje počasnom građaninu Putinu je uručio 2014. godine tadašnji gradonačelnik Miloš Vučević. On je u martu ove godine, nakon što su pojedine partije zatražile da se ovaj status oduzme Putinu, rekao da se o tome uopšte ne razmišlja. 
 
Na sajtu Skupštine Novog Sada navodi se da proglašenjem za počasnog građanina, Grad Novi Sad izražava svoju zahvalnost i priznanje predsedniku Ruske Federacije, "koji je svojim zalaganjem i konkretnim delovanjem u svojstvu predsednika, kao i kroz stavove državnih organa, dao ogroman doprinos očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije". 
  • Čika Pera

    28.12.2022 06:47
    Koja lopovska opozicija jel na čelu sa Borom Novakovićem
  • Zemlja čudesa

    28.12.2022 00:39
    Slobodoljubivi NS?
    Vidim da se pojavljuju neki entuzijasti sa idejom o "slobodarskom", "slobodoljubivom" i sve nešto "slobod..." Novim Sadom. Ovom prilikom bi ih obavestio da je Novi Sad uništen, zgažen i zatrt upravo zahvaljujući takvim mudracima koji su dozvolili da svako radi ono šta hoće i da se svaka budala pita za nešto.
    Za Jax:
    Tvoje "ko nije za ovo on je fašista" najlepše pokazuje da si fašista upravo ti. Pluralizam mišljenja je karakteristika slobodnog društva.
  • Горан

    27.12.2022 21:02
    Неће да може!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.