Bez mnogo rasprave za kraj godine: Novosadska skupština usvojila planove za 2023.

Više od 40 odluka o planovima rada javnih preduzeća, ustanova i uprava za 2023. godinu usvojeno je bez veće rasprave u Skupštini grada.
Bez mnogo rasprave za kraj godine: Novosadska skupština usvojila planove za 2023.
Foto: 021.rs
Usvojeni programi su usklađeni sa budžetom grada za 2023. godinu i planovima investicija koji su usvojeni na nedavnoj sednici lokalnog parlamenta. 
Osim toga, na poslednjoj ovogodišnjoj sednici usvojeno je i više od 20 drugih odluka, od kojih se nekoliko odnosilo na urbanističke planove.
Pre same sednice, zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac je govorio o predloženim investicijama, koje se uglavnom navedene u Programu uređenja građevinskog zemljišta.
 
Kako smo ranije pisali, pretežno je reč o nastavku već ranije najavljenih ili započetih projekata, kao što je bazen u Futogu, "turbo" kružna raskrsnica na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske, parternog uređenja Modene i okoline Banovine nakon gradnje podzemnih garaža, priprema za gradnju pešačko-biciklističkog mosta na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa, gradnja vatrogasnog doma u Futogu itd. 
 
Nasuprot tome, predstavnici opozicije iz redova DSS i SRS ponovili su već iznete stavove koje su dali i prilikom usvajanja budžeta, a to je da od investicija i ulaganja nema ništa novo. Kako su naveli, vidi se da se budžet ponovo koristi kako bi se popunile rupe na računima javnih preduzeća i da nema pravih investicija već se uglavnom novac izdvaja za tekuća ulaganja koja se odnose na održavanje saobraćajnica i komunalnog sistema. 
 
Ni na ovoj sednici se nisu pojavili odbornici iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
  • Zore

    28.12.2022 19:46
    Objektivno
    Nisam član ni jedne stranke, ali priznajem da su Ligasi dosledni, rekli su da će bojkotovati skupštinu i to su i dokazali
  • SRB IN

    28.12.2022 18:54
    Botanička bašta
    Sve fikusi u skupštini i poneki filadendron. Čeka se čarobni pasulj..
  • max

    28.12.2022 18:31
    Opozicije nema ovi drugi haraj
    Jadna je to skupština bez opozicije. Danas prolaze avioni i kamioni na sednicama skupštine jer nema obrazovanih odbornika iz opozicije koji bi te materijale analizirali i komentarisali. Gradska vlast nikada gora, kriminalizovanija i bezobraznija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti