FOTO U Sremskoj Kamenici predstavljeno 509 mladih policajaca: Sutra stupaju na dužnost

Promocija 31. i 32. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku održana je danas u u Sremskoj Kamenici.
Oni će već sutra stupiti u redove Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je da će MUP da nastavi da unapređuje uslove školovanja budućih generacija. 

"Veoma sam ponosan dok gledam vas 509, kako u stroju stojite kao jedan, odlučni da poziv koji ste odabrali obavljate časno, posvećeno i predano. Da znanje, tehnike i veštine kojima ste naučeni u Centru za osnovnu policijsku obuku upotrebite u službi svoje države i svog naroda", rekao je Gašić, saopštio je MUP.

Od novembra 2007. godine Centar je izveo 7.051 mladog policajca, koji su dokazali da je ulaganje u mladost i njeno obrazovanje, ulaganje u budućnost, dodaje se.
 
 
 
Gašić je naveo da je pokrenuta procedura da ponovo počne sa radom Srednja škola unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, koja je od 1967. do 2009. godine odškolovala 14.416 policajaca.
 
"Istrajni smo u nameri da obezbedimo najsavremeniju opremu i da poboljšamo uslove rada svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Čuvajte ugled i čast naše Srbije i njenih institucija. Čuvajte svoju čast i čast vaših predaka i branite Ustav i zakone Srbije", poručio je  Gašić.
 
Promociji su prisustvovali izaslanik predsednika Republike Milorad Veljović, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar odbrane Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i kolege i porodice polaznika.
  • Vlada

    29.12.2022 15:30
    Još jedan kontingent nepismenih kursadžija - siledžija.
  • soso

    29.12.2022 10:17
    pitomci sns vlasti
    Treba nam što više policajaca pa mi smo policijska država, policajci su jedini koji imaju naciionalan značaj u Srbiji, jer treba da čuvaju sns funkcionere od propasti, da štite javašluk, pljačku, otimačinu, kriminal itd.
  • Sabahudin

    29.12.2022 07:11
    Omerović
    Drago mi je što će škola "Pane Đukić" ponovo postati srednja policijska sa redovnim đacima. Divno je bilo nekada kada svi izađu u svečanim uniformama sa šapkama sa zvezdom petokrakom, pa se ta mladost prelije na ulice Kamenice i Novog Sada... Tito je znao puno toga i tek sad postajemo svesni što smo pregazili zakletvu "da sa njegovog puta ne skrenemo". Ali nade još ima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.