Prva novosadska beba u 2023: Devojčica obradovala porodicu Obradović

Prva beba rođena u Novom Sadu u 2023. godini je devojčica.
Prva novosadska beba u 2023: Devojčica obradovala porodicu Obradović
Foto: Grad Novi Sad

- Gospođa Mihaela donela je danas na svet devojčicu tešku 2.810 grama i dugačku 46 centimetara. Porodica Obradović je tako postala bogatija za jednog člana, a Novosađani su počeli novu godinu sa jednim stanovnikom više - rekla je direktorka Kliničkog centra Vojvodine, dr Edita Stokić.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je Betaniju kako bi odneo poklon za bebu koja se prva rodila u 2023. godini, a čija majka ima prebivalište na teritoriji Novog Sada. 

Grad Novi Sad je, kao i prošle godine, za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 300.000 dinara, a za svu decu iz Novog Sada koja se rode 1. januara po 200.000 dinara.
 
- Po tradiciji, 1. januara došli smo u Betaniju kako bismo poklonom obradovali prvu bebu rođenu u našem gradu, u ovom slučaju, danas, prvu Novosađanku. Čestitam porodici Obradović na prinovi i želim im mnogo zdravlja i sreće - rekao je gradonačelnik.
  • Ana

    02.01.2023 16:25
    Bilo bi lepo kada bi svaka opstina darovala roditelje koji su dobili bebu 1. januara...to sto su nam ugasena porodilista po APV, to kao da nije vazno...
  • Baki

    02.01.2023 12:09
    Prva novosadska beba
    Koliko više zlobe u ljudima?u komentarima!!!
    Slažem se da sva deca , novorođenčad, trebaju imati i moraju imati isti tretman.A to , što se nekome ne sviđa da se dobija finansijska pomoć, kakav bi tek komentar bio da se odustane.Bilo bi , opat na račun vlasti, negativnih komentara , bljuvotina....u poređenju sa Beogradom , mi u NS..... bla bla bla...
    Neka su srećni rođendani svim bebama rođenim u Novoj godini ( kao i svim ostalim ) , roditeljima da su zdrava , vesela
  • Zoe

    01.01.2023 21:45
    Prirodni put
    Valjda se vodi računa da se radi o prirodnom porođaju, a ne o namerno zakazanom carskom rezu....????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti