Novi Sad korak bliže da dobije spomenik Subi: Traži se ko će izraditi skulpturu od aluminijuma

Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" raspisala je tender za izradu skulpture posvećene Mitru Subotiću Subi, saznaje 021.rs.
Skulptura treba da bude izrađena na osnovu nagrađenog idejnog rešenja koje je dobijeno pre nekoliko meseci na konkursu za dizajn.

Procenjana vrednost postavljanja spomenika je 2.400.000 dinara bez PDV-a, a podsetimo da će biti postavljen na Subinom platou u okviru Limanskog parka.

U dokumentaciji EPK-a, u koju je 021.rs imao uvid, navedeno je da skulptura treba da bude visoka pet metara sa osnovnim prečnikom od 1,43 metra i da bude izrađena od aluminijuma. 
 
Spomenik će biti postavljen na betonski postament kružnog oblika koji će biti visine 15 centimetara. 
 
U specifikaciji se kaže da skulptura treba da bude postavljena na sredini linearne zelene površine koja se prostire sredinom glavne ulazne staze u Limanski park iz pravca raskrsnice Bulevara oslobođenja i ulice Narodnog fronta.  
 
Prema odredbama ugovora koji je priložen u dokumentaciji, pobednik tendera će biti dužan da izradi skulpturu najkasnije do 30. septembra.
 
Rok za dostavljanje ponuda je 12. januar.
 
 
Podsetimo da je na konkursu za spomenik izabrano rešenje koje je pradložio Milan Kulić iz Beograda.
 
Mitar Subotić Suba (1961-1999) bio je jedan od najvećih i najpriznatijih muzičkih producenata u ovom delu Evrope i u Latinskoj Americi. Komponovao je muziku za filmove, pozorišne predstave, balet, televizijske emisije, reklame i drugo.
  • Alo

    06.01.2023 13:32
    Zar nije gotov taj privatni pranje love projekat? Dokle?
  • Dejan Liman

    06.01.2023 11:58
    Barjaci napolje!
    Pre svega treba izbaciti ono ruglo od jarbola pa onda napraviti neki normalan spomenik koji asocira na Subu i njegovu muziku. To sigurno nije spirala u obliku velike burgije.
  • @prva srbija

    05.01.2023 15:31
    @prva Srbija
    Perfektan naslov.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti