I dalje gori deponija u Temerinu, pitanje kada će biti ugašen požar

Vatrogasci su danas, 4. januara nastavili sa gašenjem požara na temerinskoj deponiji, a tokom dana će im pomoć pružiti lokalna komunalna preduzeća, saznaje 021.rs.
I dalje gori deponija u Temerinu, pitanje kada će biti ugašen požar
Foto: 021.rs

Ekipama vatrogasaca iz Temerina, kako se nazvanično može saznati, poslata je u pomoć i bar jedna ekipa iz Novog Sada, ali se ne očekuje da tinjanje vatre bude potpuno ugašeno dok se ne uključe mašine koje će angažovati opština.

Prema dostupnim informacijama, vatra na temerinskoj deponiji gori već nedeljama, a početkom 2023. godine se rasplamsala vatra, tako da se smrad i dim raširio kilometrima okolo, međutim vatrogasci nisu mogli da uđu i reaguju jer je JKP "Temerin" preko praznika zatvorilo kapiju.
Danas prepodne su ponovo izašli na deponiju i krenuli sa gašenjima, međutim procena je da to neće potpuno sanirati požar koji konstantno tinja, jer je neophodno da se građevinskim mašinama obavi nasipanje kako bi se zaustavio dotok kiseonika i novog smeća.
 
Naime, na ovoj nesanitarnoj deponiji se stalno odlažu nove tone smeća čak i u delovima gde ispod površine tinja, što doprinosi tome da se požar ne gasi.
 
Problemi sa temerinskom deponijom su sada već višegodišnji i rešenje je da se ona potpuno zatvori i potom obavi sanacija, sa zatrpavanjem.
 
Međutim, ovo je skoro nemoguće u trenutnoj situaciji, jer ne samo da nije završena regionalna sanitarna deponija, koja treba da nikne na mestu gradske deponije u Novom Sadu, nego ne se ni ne zna kada će gradnja početi. 
  • Куп је битан

    04.01.2023 19:10
    Темерин ће добити туристичку атракцију - вечну ватру.
  • Čekaj stani

    04.01.2023 18:02
    Znači, žičana kapija ima katanac za bicikl, i vatrogasci nemaju sečice koje to mogu da otvore, nego se čeka da prođe praznik, da počne redovna smena i da se počne sa gašenjem? Da je radnik bio na bolovanju, čekali bi da ozdravi? Zar ne postoji neko pravo sprečavanje veće štete ili tako nešto? Ili sam to sanjao?
  • savche

    04.01.2023 17:11
    Otrov
    A Temerinci besni na zapad što ih "oprašuju" avionima!
    Dragi moji, trujete vi sebe sami što trpite sektu na vlasti. Ustanite i promenite nešto. Do tada, ko vas je..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti