Novosađani, da znate: Počinju novi radovi u Kraljevića Marka, deo ulice se potpuno zatvara

Druga faza radova u Ulici kraljevića Marka, koja obuhvata deonicu od Ulice Berislava Berića do Maksi diskonta u okviru kompleksa "Kraljev park", počeće danas, 10. januara.
Novosađani, da znate: Počinju novi radovi u Kraljevića Marka, deo ulice se potpuno zatvara
Foto: Grad Novi Sad
Navedeni deo ulice biće u potpunosti zatvoren za saobraćaj, a prema planiranoj dinamici radovi će trajati do sredine marta, nakon čega će početi rekonstrukcija poslednje deonice (od "Kraljevog parka" do Bulevara kralja Petra I). Krajem decembra prošle godine kompletno su završeni svi predviđeni radovi u prvom delu ulice, od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Berislava Berića.
U okviru ovog projekta, Ulica kraljevića Marka dobija obnovljenu kolovoznu konstrukciju, obostrane pešačke staze od behaton kocki, nove kolske ulaze i 102 parking mesta sa parkinzima. Postojeća kanalizaciona mreža se rekonstruiše, a izgradnjom 50 novih slivnika biće omogućeno efikasno odvođenje površinskih voda sa saobraćajnih površina, navode iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.
U Ulici kraljevića Marka biće očuvana postojeća stabla koja se nalaze u uličnom koridoru, dok je nekoliko mladih sadnica presađeno na lokacije u neposrednoj blizini.
 
Projektom je predviđena demontaža celokupnog postojećeg javnog osvetljenja, te postavljanje novih 16 stubova, visine osam metara, sa LED svetiljkama.
 
Ukupna vrednost investicije je 115 miliona dinara, a rok za završetak 210 kalendarskih dana, tako da će tokom maja meseca ova ulica, na kompletnoj deonici od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića, biti završena.
  • Ja

    10.01.2023 16:41
    Kolaps
    Na sred raskrsnice kopaju. Iz Kisacke se ne može proći ulicom Berislava Berica do škole Kosta Trifković. K o l a p s!
  • za

    10.01.2023 08:53
    ovog pametnog
    Hvala ti sto si na sve obrazlozio ( veovatno radis na ovoj deonici pa si ogorcen, ok razumljivo). ovaj deo ulice se radi do maja, to je maksimim 200 m, i to je po tebi normalno, samo u srbiji to normalno. Tako je i prvi deo ulice radjen, prvih mesec dana parkirali masine, a kada su stvarno radili, zavrsili veoma brzo. Bitno je da su poceli sa sredjivanjem ulica u ns, bice jedna od lepsih ulica u ns. problem je sto je pet mesecu rok za ovo parce ulice
  • nije to ulica

    09.01.2023 20:23
    za Ginisa
    ulica bez parking mesta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti