FOTO, VIDEO: Pogledajte kako će izgledati tri mosta koji treba da se grade u Novom Sadu

Sva tri nivoa vlasti danas su u Gradskoj kući zajednički organizovali prezentaciju izgleda tri buduća novosadska mosta.
FOTO, VIDEO: Pogledajte kako će izgledati tri mosta koji treba da se grade u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Radi se o mostu na Fruškogorskom koridoru koji će biti između Ratnog ostrva i Petrovaradina, zatim mostu u nastavku Bulevara Evrope koji će spojiti Novi Sad i Sremsku Kamenicu, kao i pešačko-biciklističkom mostu u podnožju Petrovaradinske tvrđave sa panoramskim liftom.

Predstavljeni prikazi mostova već su ranije pojedinačno dolazili do javnosti.

 
 
"Fruškogorski most" imaće 1.663 metra sa prilaznim konstrukcijama i biće širok od 25 do 28 metara. Glavni deo mosta preko Dunava biće dugačak 505,75 metara.
 
Kako je rečeno, ovo je most sa kosim zategama sa konstrukcijom od prenapregnutog betona promenljivog poprečnog preseka. Most će imati dvostruke pilone širine 25 metara. 
 
 
Most iznad Šodroša biće, kako se navodi, dug 880 metara i ima vijadukt u pravcu i iznad Bulevara Evrope u dužini od 1.387 metara.
 
Predviđeno je da most ima tri pilona visine 30 metara, a da, sem za pešake, ima obezbeđene i staze za bicikliste, kao i tri obostrane rampe. 
 
 
Pešačko-biciklistički most će biti dug 450 metara i širok 12 metara.
 
Za postavljanje konstrukcije iskoristiće se postojeća tri stuba nekadašnjeg mosta Franca Jozefa. 
 
  • albino

    13.01.2023 11:52
    Stanovnici Tokija duboko zavide Novosadjanima na vrhunskoj infrastrukturi.
  • Vladica

    12.01.2023 17:41
    Most Bačka Palanka
    Osma godina kako se ne ispunjava obecanje SNS koje du dali 2014. Palanacki SNS ne sme most ni da spomene Vucicu. Mali misevi.
  • Jelena

    12.01.2023 07:54
    Most
    A svi ovi dežurni hejteri će prvi najviše koristiti sve mostove, posebno ovaj pešačko - biciklistički. Most će voditi u tunel dug 350 metara, do Lovotursa i biće stepenice kao i lift da se izađe gore na tvrđavu. Šta je loše u tome, umesto da pohvale ideju koja će značiti svima, samo nepotrebna mržnja i pljuvanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti