U Kliničkom centru Vojvodine urađena prva ovogodišnja transplantacija bubrega sa preminule osobe

Kadaverična transplantacija bubrega od strane multidisciplinarnog tima pacijentu M. M. (58) izvedena je u utorak, 10. januara u Kliničkom centru Vojvodine.
U Kliničkom centru Vojvodine urađena prva ovogodišnja transplantacija bubrega sa preminule osobe
Foto: Pixabay
Preoperativna priprema, transplantacija, kao i postoperativni tok protekli su uredno, kažu u KCV-u.
"Ovo je prva kadaverična transplantacija u 2023. godini u KCV, a druga u poslednjih mesec dana sa kojom želimo da se pridružimo promociji davalaštva ćelija, tkiva i organa, kao čina najvišeg dometa humanosti koju pojedinac ili porodica pojedinca može imati", kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Dodaju da sve ovo govori o uvežbanosti brojnih timova za transplantaciju KCV i omogućuje dalji kontinuitet u obavljanju ovih procedura.
  • Sosa

    11.01.2023 21:28
    Transplantacija
    Hvala porodicama kadaveričnih donora što imaju humanosti u sebi!
    Hvala timu za transplantaciju!
    Donori +transplantacija =život
  • Vlasta

    11.01.2023 18:13
    Drzava
    Drzava je kriva za mali broj donora… Hrvatska i Slovenija prednjace u svesti doniranja, to je patriotizam.. u Srbiji je vazan fudbal, i peceni prasici..,i Nesposobni politicari i

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti